A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Прикарпатські рятувальники провели навчання населення правил безпечної поведінки в побуті в Старобогородчанській ОТГ

Дата: 07.12.2017 08:36
Кількість переглядів: 1107

З настанням зимового  періоду зростає кількість пожеж в оселях громадян, оскільки люди починають більше користуватися електро- та газовими приладами і пічним опаленням. Щоб запобігти  випадкам  пожеж і загибелі на них рятувальники Прикарпаття посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

6 грудня у рамках всеукраїнського рейду житловим сектором країни,  прикарпатські рятувальники  за участю, представників органів місцевого самоврядування, працівників соціальних та  комунальних служб провели навчання населення правил пожежної безпеки у побуті в Старобогородчанській ОТГ Богородчанського району.

До складу ОТГ входять п'ять сіл: Скобичівка, Лесівка, Нивочин, Гринівка та найбільше – Старі Богородчани. Загальна чисельність жителів громади понад шість тисяч осіб, тож  обізнаність мешканців  тут має бути на високому рівні.

Перед початком навчань у приміщенні сільської ради відбулася нарада, на якій всіх учасників ознайомили з метою та програмою даного заходу, а також з ситуацією щодо пожеж в Старобогородчанській ОТГ зокрема і на Прикарпатті в цілому.

По закінченні наради група представників всіх задіяних у навчанні служб, вирушила здійснювати подвірні обходи, під час яких насамперед відвідувалися  оселі одиноких людей,  інвалідів, неблагополучних родин,  громадян похилого віку,  багатодітних сімей бо, як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в них.  Причини виникнення пожеж можуть бути різними,  але  в переважній їх більшості винуватцями лиха є самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Тому в ході навчань з ними проводили  широку інформаційно - роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки. Людям розповідали, що зазвичай пожежі починаються з маленької іскри через несправність електрогосподарства, опалювальних приладів та печей, також можливі  інші причини – відсутність поблизу опалювальної печі передтопкового листа, несправність димоходів, використання саморобних електрообігрівальних пристроїв. Тому газове та електричне господарство має бути справним, за ним потрібно ретельно стежити і за найменшої несправності  викликати фахівців для ремонту. Бо ціна нехтування такими простими, але важливими правилами пожежної безпеки в побуті може бути  дуже страшною і непоправною.

Рятувальники  не тільки вказували господарям осель на основні порушення правил пожежної безпеки,  а й надавали людям кваліфіковані поради та рекомендації щодо дотримання ними правил безпеки життєдіяльності в побуті, належного утримання протипожежного стану помешкань, вручали їм пам’ятні листівки застережуючого характеру.

Хочеться сподіватися, що після цього заходу люди відповідальніше ставитимуться до власного життя та здоров’я, а кількість пожеж, відповідно, зменшиться, адже такі навчання мають велике значення для розуміння цінності людського життя і дотримання правил пожежної безпеки, бо дають нагоду безпосередньо поспілкуватися з людьми і застерегти  їх від можливих нещасть


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь