A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

В Старобогородчанській ОТГ стартує інформаційно-просвітницька кампанія для жителів щодо поводження з відходами

Дата: 15.02.2018 10:28
Кількість переглядів: 1109

Проблема твердих побутових відходів є актуальною й досить гострою для нашої держави. Утворення відходів постійно зростає, тоді як основна маса цих відходів видаляється на полігонах та звалищах, які спроектовані та експлуатуються неналежним чином, наслідком чого є негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я людини.
Старобогородчанська об’єднана громада, як і більшість громад в Україні, страждає від постійного збільшення кількості твердих побутових відходів (ТПВ) та недосконалих практик поводження з ними.
Існуючий стан поводження з сміттям веде до створення стихійних сміттєзвалищ, забруднення навколишнього середовища. Разом з тим тверді побутові відходи є джерелом вторинних ресурсів, що зумовлює необхідність системного підходу до їх збирання, вивезення та утилізації.
Жителі громади хочуть мати можливість пити чисту воду, дихати свіжим повітрям та споживати екологічно чисті продукти. Така ситуація підштовхнула сільську раду до впровадження проекту «План удосконалення послуги поводження з твердими побутовими відходами Старобогородчанської ОТГ», який розроблений за підтримки Агентства Міжнародного Розвитку США за участі експертів організації Глобал Комьюнітіз в межах проектної діяльності програми DOBRE «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності».
Одним із найважливіших завдань даного проекту є підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з ТПВ. 
В зв’язку з цим, рішенням виконавчого комітету Старобогородчанської сільської ради ОТГ 13 лютого 2018 року затверджено «Комунікаційний план Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади у сфері поводження з твердими побутовими відходами».
Головними завданнями комунікації визначено:
• аргументовано переконати жителів громади в необхідності сортувати побутові відходи;
• навчити людей сортувати відходи і зміцнити отримане вміння.
В рамках даної програми передбачено проведення опитувань серед жителів громади (Що ви знаєте про сміття і принципи сортування сміття?), розробка та розповсюдження друкованої продукції (листівок, буклетів) про принципи сортування сміття, проведення навчальних лекцій про принцип сортування сміття в школах і дошкільних навчальних закладах, проведення навчальних тренінгів та воркшопів про сортування сміття для працівників сільської ради, депутатів, підприємців та ін..  
Допомогу у реалізації комунікаційного плану сільській раді надаватимуть партнери програми DOBRE Громадський проект “Україна без сміття».
Результатами реалізації комунікаційного плану має бути розуміння жителями громади, що:
• чисте і здорове навколишнє середовище - результат усвідомленої відповідальності населення за власні відходи;
• через сортування сміття громада отримує додатковий фінансовий ресурс у вигляді вторинної сировини і знижує витрати на вивезення сміття;
• якість життя людей в громаді в значній мірі залежить від чистоти і охайності території сіл, що входять до її складу;
• діти - наше майбутнє, саме вони, отримають своєчасну, корисну та практичну інформацію про утилізацію відходів, практикуючи і природно виховуючи в собі навик сортування сміття в повсякденному житті, будуть піклуватися і підтримувати чистоту в громаді, коли стануть дорослими.
• сильна, усвідомлена об'єднана громада здатна поліпшити якість життя на своїй території, зробити свої населені пункти чистими і стати більш привабливою для потенційних інвесторів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь