A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Відбулося громадське обговорення плану удосконалення плану удосконалення послуги поводження з відходами

Дата: 26.01.2018 11:07
Кількість переглядів: 1140

23 січня 2018 року в Старобогородчанській сільській раді ОТГ відбулося громадське обговорення проекту «План удосконалення послуг поводження з відходами в Старобогородчанській ОТГ», який розроблений за підтримки Агентства Міжнародного Розвитку США за участі експертів організації Глобал Комьюнітіз в межах проектної діяльності програми DOBRE «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності».
З вітальним словом перед учасниками зібрання виступив сільський голова Ярослав Здерка, який подякував експертам програми DOBRE за надану допомогу у розробці проекту та відзначив важливість підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з твердими побутовими відходами.
Експерт з послуг місцевого самоврядування програми DOBRE Маїс Ваноян представив жителям громади результати роботи протягом року та закликав активно брати участь у реалізації проекту.
Заступник сільського голови Юрій Іванишин представив учасникам громадського обговорення проект «План удосконалення послуг поводження з відходами в Старобогородчанській ОТГ» та ознайомив присутніх з його основними положеннями.
Презентацію перспектив сортування, навчання та залучення громадян до удосконалення послуги представила консультант програми ДОБРЕ Євгенія Аратовська (голова громадської організації «Україна без сміття».)
В ході обговорення сільський голова Ярослав Здерка та експерти програми DOBRE відповіли на запитання, які цікавили жителів громади.
Проект «План удосконалення послуг поводження з відходами в Старобогородчанській ОТГ» спрямований на створення ефективної системи управління твердими побутовими відходами шляхом їх скорочення і переробки, захисту навколишнього середовища, досягнення фінансової стабільності надання послуги та активне залучення громадськості. 
Удосконалення послуги поводження з відходами буде здійснюватись за такими напрямками:
- Створення та удосконалення місцевої нормативно-правової бази щодо надання послуг поводження з ТПВ та удосконалення системи управління потенційного надавача послуг;
- Удосконалення та зміцнення матеріально-технічної складової послуги поводження з ТПВ у відповідності до санітарно-гігієнічних вимог та екологічних норм;
- Досягнення фінансової життєздатності та самоокупності послуги поводження з ТПВ
- Підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з ТПВ;
- Впровадження системи сортування відходів.
На 2018 рік заплановано
- придбання сміттєвоза для Старобогородчанської ОТГ (за рахунок коштів програми “DOBRE”);
- придбання індивідуальних сміттєвих баків для для господарств з метою запровадження сортування сміття 
- облаштування майданчика для сортування та пресування сміття;
- створення та удосконалення місцевої нормативно-правової бази щодо надання послуг поводження з ТПВ;
- підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з ТПВ;
- запровадження роздільного збирання сміття.
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень