A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

В Івано-Франківську відбулися публічні слухання «Реформа середньої освіти у партнерстві з місцевим самоврядуванням»

Дата: 09.12.2016 14:17
Кількість переглядів: 1097

Фото без опису

У рамках проекту ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні» ГО «Інститут громадянського суспільства» спільно з Міністерством освіти і науки України 9 грудня 2016 року  в приміщенні обласної державної адміністрації відбулися публічні слухання «Реформа середньої освіти у партнерстві з місцевим самоврядуванням» для представників органів місцевого самоврядування, керівників загальноосвітніх навчальних закладів та працівників системи освіти.

Захід відбувся за участю заступника міністра освіти і науки України Павла Хобзея, заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічника, заступника голови – керівника апарату ОДА Валерія Крецула, директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктора Кімаковича, директора офісу реформ Руслана Панасюка, представника ГО « Інститут громадського суспільства» Маркіяна Дацишина, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Старобогородчанської ср ОТГ Олени Різник, директора Старобогородчанськоїх ЗОШ І-ІІІ ступенів Старобогородчанської ОТГ Тараса Гринишина, методиста відділу освіти, культури, молоді та спорту Старобогородчанської ср ОТГ Христини Климів.

Із вітальними словами до присутніх звернувся  Ігор Пасічняк, а також він зазначив,  що складно жити і працювати у період реформ. Ще важче, коли їх одразу дві.

«Ми стоїмо на порозі величезної реформи освіти. Реформа децентралізації уже дала свої перші результати. Зараз ми маємо дві великі реформи, які треба поєднати», - зазначив Ігор Пасічняк.

У свою чергу Валерій Крецул висловив думку про те, що спочатку мешканці краю були не готові сприймати нові зміни. Та тепер у новостворених ОТГ видно покращення і людей не треба переконувати йти на зміни, реформи і надалі будуть продовжуватися, адже у Європі ці зміни відбулись уже давно, ми ж наздоганяємо їх.  

На пріоритетних завданнях для місцевого самоврядування у контексті децентралізації наголосив Павло Хобзей, зокрема він зазначив: «Ми маємо бачення реформи. Але не завжди можемо пропонувати готові рецепти, бо є ще друга сторона, яка втілюватиме цю реформу і думку якої треба чути. У нас в Міністерстві розроблені ідеальні моделі, і вони не завжди працюють на місцях, бо кожна громада має свій контекст. Тому для мене є дуже важливим це спілкування – почути, що болить, систематизувати проблеми і знайти рішення".

Крім того,  Павло Хобзей  дав схвальну оцінку створенню опорних шкіл в області, зокрема діючі моделі шкіл нового зразка суттєво змінилися в плані матеріально-технічного забезпечення, а також відрадно, що вони  стовідсотково забезпечені шкільними автобусами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень