A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Якщо до вас завітав приватний виконавець

Дата: 30.08.2017 14:58
Кількість переглядів: 1819

5 січня 2017 року набрали чинності норми Закону "Про виконавче провадження", що стосуються діяльності приватних виконавців.

Нарешті реформа стартувала - перші кандидати у приватні виконавці склали кваліфікаційний іспит, отримали посвідчення приватного виконавця і незабаром розпочнуть свою роботу.

Отож, коли до вас завітали приватні виконавці, першим ділом необхідно перевірити їх документи. Та що саме перевіряти?  Як перевірити, що особа, яка представляється приватним виконавцем, справді ним є?

Перш за все у приватного виконавця має бути посвідчення, видане Міністерством юстиції України, яке повинно мати номер, містить фото приватного виконавця, його ПІБ, інформацію про виконавчий округ. Крім того, дані такого приватного виконавця мають бути внесені до Єдиного реєстру приватних виконавців України. Доступ до інформації реєстру є відкритим, безоплатним і здійснюється цілодобово. Знайти його ви можете за посиланням: https://erpv.minjust.gov.ua/#/search-private-performer

 Отже у разі, коли ви зіштовхнетеся безпосередньо із діями (візитами) чи документами приватних виконавців, слід перш за все перевірити посвідчення та відповідний запис у Єдиному реєстрі приватних виконавців України. Там зазначений номер посвідчення кожного приватного виконавця, у якому окрузі він працює, у якій страховій компанії він застрахований та на яку суму, адреса його офісу та, що дуже важливо, інформація про те, чи не призупинена дія його свідоцтва на право займатися діяльністю приватного виконавця. Хотів би підкреслити, що ця інформація є важливою не тільки для боржників, а й для стягувачів, які мають намір звернутися до приватного виконавця для виконання рішення.

Окрім цього, у разі виникнення сумнівів у тому, чи особа є приватним виконавцем, ви маєте можливість звернутися до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України для підтвердження або спростування такої інформації стосовно особи.

Якщо статус приватного виконавця буде таким чином встановлено, рекомендую в подальшому уважно проаналізувати весь документ та суть вимог, що в ньому викладені, та в разі необхідності звертатись по кваліфіковану правову допомогу.

Кваліфіковану правову допомогу можна отримати у Богородчанському бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Богородчани, вул.Шевченка, 69. Тел.(03471)2-44-80; 0663661920.

 

З повагою заступник начальника відділу «Богородчанське бюро провової допомоги» Вікторія Бігун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь