A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ДЕНЬ с.Гринівка

Дата: 06.06.2018 13:43
Кількість переглядів: 1082

Свято в Гринівці…

     Уже черговий  раз у місцевій громаді проходить святкування Дня села. Цьогоріч святкування припало на 3 червня. І хоча з ранку  у неділю Гринівчан налякав дощ, але потім погода видалася,        напрочуд,  сонячна і тепла.

    Святкування Дня села розпочалося з літургії у місцевому Храмі Вознесіння Христа. А вже потім,  ближче до обіду, жителі та гості Гринівки почали сходитися до сільського клубу, де мав розпочинатися святковий концерт. Дуже приємно, що і цього року на святкування Дня села з’їхалося багато гостей, вихідців із села, які уже традиційно приїжджають в Гринівку на різні заходи, які проводяться в громаді. Адже саме такі заходи надихають людей на зустрічі, на спогади і ностальгію за минулим.

     Святковий концерт тривав понад три години і присутні на святі були приємно вражені новими піснями, які лунали із сцени, свіжими концертними номерами… Цьогоріч на святі села побували у нас гості – танцювальний ансамбль естрадно-спортивного танцю “Перлинка” із Єзуполя, під керівництвом Николин Наталії Михайлівної. Танці, які були у їхньому виконанні, неабияк сподобалися жителям села, про що говорили гучні аплодисменти. А наші маленькі танцюристи із ансамблю “Перлинка” своїми дитячими посмішками та майстерно виконаними номерами, ніяк не відставали від старших танцюристів – гостей. Їхні танцювальні композиції “Мрія” і “Щасливе дитинство”  порадували людей,присутніх на святі. Уже вкотре чарував жителів Гринівки своїми піснями Приймак Андрій. Гринівчани уже з нетерпінням чекають чергового заходу в селі, де буде виступати цей молодий юнак, який своїми піснями про маму, про кохання, про Україну дарує приємні хвилини людям. Цього разу він ще заспівав дві пісні в дуеті із Тимощук Іванною, жителькою нашого села.  Стефанів Марина із Івано-Франківська неодноразово також виступала на нашій сцені і  стала улюбленицею  для жителів та гостей Гринівки.

      Приємно лунали пісні у виконанні хору села Гринівка. Голоси  чоловіків, які співали  в хорі, неабияк додавали якусь ізюминку у співі. Віриться в те, що у Гринівці відродиться хорове мистецтво. Фолькльорний колектив  села черговий раз дарував приємні хвилини всім присутнім  мелодійними і жартівливими піснями. Прозвучали пісні ще у виконанні Данилюк Наталки із Нивочин, Пилипів Вікторії із Лесівки, Зубик Марії та Макарович Василя, вчителів та дітей Гринівської школи. Майстерно грав на баяні і дарував приємні враження оточуючим  Стефанів Василь із Франківська. Всі присутні залишилися дуже вражені від прекрасного виконання пісень і танців.

        Українська пісня продовжувала звучати Гринівкою і по закінченні концерту. Народні музики у складі Корнутія Ярослава, Дем’яника Василя, Феценець Володимира, Фелика Івана награвали уже на вулиці мелодії українських пісень та коломийок і тим самим дали зрозуміти, що свято продовжується. По закінченні концерту всіх присутніх чекав козацький стіл. Всі бажаючі змогли покуштувати українського борщу, смачного кулішу із шкварками, маринованих грибів. Свято продовжувалося танцями до пізнього вечора.

         По закінченні святкування була розіграна  святкова лотарея. Виручені кошти від лотареї будуть потрачені на благоустрій центру села.

        На святі було вручено подарунки господарям дворів, які визнані у цьому році кращими дворами Гринівки. У цю трійку увійшли двори Гринів Марії Василівної, Срібняк Марії Миколаївної та Білоус Юстини Іванівної. Дуже хочеться , щоб в майбутньому кількість кращих господарських дворів зростала, щоб Гринівка ставала дедалі кращою і мальовничою.

        Святкування Дня села в Гринівці не обійшлося і без спонсорів – це Гложик В.М., Сенич О.В., Хмелівського С.П., Надраги М.П. Надрага А.В. те, що свято відбулося в селі ми завдячуємо  також Старобогородчанській сільській раді, зокрема голові ОТГ Здерці Я.М. і головному бухгалтеру Сидоркіній С.В. Як би там не було, але не кожна сільська рада може собі дозволити святкування дня села! А тому жителі громади всім дуже дякують за допомогу.

        Це свято відбулося цікаво і змістовно завдяки і активним жителям громади, які беруть постійно активну участь у подібних святкуваннях, як у концертній програмі так і в організаційних моментах…Хотілося б при нагоді подякувати Панасюк Марії Романівні за приготування смачного борщу і кулішу, які вона щорічно готує на козацький стіл.

         Свято закінчилося. Жителі Гринівки знову поринули у буденні турботи, у важке сільське життя, яке сповнене надією і вірою у краще… І ще не один ранок чути на вулиці села приємні відгуки від святкування, а це дуже приємно, повірте. Ми,Гринівчани, вміємо поєднювати працю і відпочинок, приймати гостей і робити все для того, щоб про Гринівку залишалися приємні спогади у людей.

    Всім здоров’я, добробуту і миру!

        Староста                                                                                      Ніна Хмелівська

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь