A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Свято села Лесівка

Дата: 15.08.2018 15:21
Кількість переглядів: 1414

У неділю 12 серпня 2018 року  на дитячому майданчику села Лесівка відбулося Свято села під назвою "Моє рідне село". 
Вранці у храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася свята Літургія. 
Після полудня розпочалася офіційна частина: прозвучав Гімн України, у виконанні церковного хору прозвучала пісня "Почуй мене о Божа Мати". З Божим благословенням та пастирськими словами до громади звернувся настоятель церкви о.Віктор Буянов. Цього дня привітати лесівчан прийшли мешканці сусідніх сіл. Із словами привітань та подяки звернулася староста села Галина Сем'янів,яка зазначила, що щиро вдячна  жителям та молоді села, які беруть активну участь у житті громади, депутатам, завідуючій клубом за чудово організоване свято і всім хто прийняв участь в підготовці до святкування дня села. 
Продовжувалося святкування концертною програмою, ведучими якої були Іванна Стефанів та Василь Стефанів. Позитивні емоціїї додали композиція під мотив "Ой зелене жито, зелене" у виконанні учні школи. Гарним подарунком для Лесівки став виступ заслуженого артиста України Ярослава Крайника, гумориста Володимира Пушкаря, який продовжив всім багато літ життя. Пісенні композиції дарували Андрій Приймак, Ірина Лис, родинний колектив Іванна Сем'янів з донечкою Тонею з села Глибоке, родинний колектив Андрій і Аліна Кіцмей з села Підгір'я, Діана Проць з села Старі Богородчани, фольклорний колектив з села Гринівка. Гарний настрій для всіх підняли троїсті музики та фольклорний колектив села Лесівка, які виконали фрагмент із весілля "Як бояри плісали дружку". У багатьох на очах появилася сльоза, всі повернулися в минуле, де цей обряд відбувався на кожному весіллі. 
Святкуючи, не оминули увагою і події на сході, які тривожать кожного з нас та нагородили подяками усіх учасників АТО Сем'яніва Руслана, Дем'яника Юрія, капеланів о. Віктора та о. Романа. Також привітали наймолодших жителів Химинець Дениса, Кондрашову Ангеліну та Басараба Іллю. Вшанували найстарших жителів: 89-річну Пронь Ганну Олексіївну та 89-річну Пронь Меланію Іванівну. Отримали подарунки багатодітні матері. 
Була виїзна торгівля, дітлахи мали можливість скуштувати смачної солодкої вати і придбати собі, все що їм сподобалось. На цьому святі пригощали смачним борщем з пампушками, баношем із шкварками, для всіх зготувала Новицька Марія. І водночас стояла скринька для благодійного збору коштів для придбання у Лесівський ФАП пульсоксиметра. 
Після розіграшу лотереї ближче до вечора яскраво запалала святкова ватра, біля якої продовжувалося гуляння. Молодь та гості розважалися на дискотеці під високим зоряним небом ще дуже довго. Дякуємо всім учасникам, гостям, які завітали на наше свято. Втішає думка, що ця сільська ватра ще не раз збере довкола себе людей, які понад усе люблять село, свою малу батьківщину і Україну.

Староста с. Лесівка                            Галина Сем’янів
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень