A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Програма USAID DOBRE підтримає ІТ-рішення українських стартапів для об'єднаних територіальних громад

Дата: 06.06.2017 16:35
Кількість переглядів: 1534

2 червня 2017 року в Українському кризовому медіа центрі  відбулася конференція, на якій партнери програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) ГО SocialBoost та 1991 Open Data Incubator презентували  інноваційні технологічні проекти для об’єднаних територіальних громад. 

Будемо стимулювати ще пліднішу співпрацю  між програмістами і представниками громад за принципом так званого “дизайн-мислення”,коли технічне рішення створюється виключно від проблеми, конкретного запиту людей, який треба вирішити. До кінця програми DOBRE плануємо задовільнити більшу частину потреб по ІТ рішеннях для громад у цій програмі” – підсумував Денис Гурський, голова правління громадської організації SocialBoost та співзасновник 1991 Open Data Incubator.

“12 стартапів – відібрані на конкурсній основі з 73 заявок, це кращі з тих, що проходили професійні програми підготовки у некомерційному інкубаторі 1991 Open Data Incubator в містах Дніпро та Івано-Франківськ. Нові сервіси створені для вирішення реальних локальних потреб і покликані сприяти місцевому самоврядуванню. Серед них сервіси для житлово-комунального господарства і автоматизації роботи управління будинком в ОСББ, для волонтерської допомоги роботи пожежних підрозділів МНС, мобільні додатки для туристів, сайти-платформи кількості й стану дитячих та спортивних майданчиків, закладів освіти й громадського харчування, система автоматизованого контролю збору твердих побутових відходів тощо. Сьогодні під час Demo Day ми презентуємо їх громадам для подальшої співпраці на місцях”, – зазначила Євгенія Клепа, виконавчий директор 1991 Open Data Incubator. 
Беррі Рід, директор програми DOBRE, сказав: “Ми вражені достатньою кількістю ІТ проектів, а головне – їх якістю й глибиною роботи із місцевими проблемами. З великою ймовірністю будемо впроваджувати частину з них у інших громадах зі схожими запитами”.
“По результатах першого року ми покращимо підхід у роботі з творцями самих стартапів. 

Учасникам Demo Day з громад було теж чим поділитися після презентацій проектів. Галина Сем'янів зі Старобогородчанської ОТГ, що на Івано-Франківщині, відзначила: «Презентації проектів дали можливість зрозуміти, як технічно можна вирішити свої проблеми. Мені цікаві були більша частина розробок, навіть з Дніпра. Але найбільше сподобався проект BGCS по автоматизованому контролю збору сміття з урн. Ми вже впроваджуємо роздільне сортування сміття, старатимемося впровадити ще і його. Також я познайомилася з дуже цікавими розробниками та представниками інших громад, і ми вже придумали ряд нових співпраць. Я їду додому натхненна!»

Проекти, які було представлено на Demo Day: 

  

1.BGCS, Система автоматизованого

контролю збору твердих побутових відходів 

(ТПВ).

Проект передбачає вивезення ТПВ в залежності від заповнення контейнерів для його збору, а також заміну жорсткого графіку вивезення ТВП з майданчиків на вивіз за потребою. Розробники запевняють, що система дозволить моніторити рівень заповнення контейнерів та здійснювати вивіз сміття при їх заповненні на 90-95%. Також система дозволить оптимізувати витрати компанії по збору ТПВ у віддалених населених пунктах за рахунок інформування про рівень заповнення контейнерів та здійснювати облік зібраних ТПВ для контейнерів, обладнаних системами контролю доступу для кожного окремого домогосподарства. Це дозволить мешканцям не переплачувати за вивезення сміття. Система зможе автоматично формувати рахунки, базуючись на даних про фактичну кількість (масу/об’ємну вагу) викинутих ТПВ. 

2. Івано-Франківськ- місто дружнє до дітей - це сервіс, що містить інформацію про дитячі та спортивні майданчики, освітні заклади, заклади харчування, новини міста Івано-Франківська. За словами розробникіів, це унікальна ініціатива, яка дозволяє переборювати міжвідомчі бар’єри та сприяє комплексному забезпеченню інтересів дітей у місті завдяки координації зусиль всіх відомств, структур і учасників. Завдяки цій ініціативі самі діти й дорослі жителі можуть змінити своє місто на краще.
Проект Івано-Франківськ - місто дружнє до дітей вирішує проблему відсутності інформації про кращі місця для потреб дітей у місті Івано-Франківську. Завдяки 
сайту проекту можна швидко знайти: дитячий майданчик, кафе чи ресторан доброзичливий до дитини, лікаря та аптеки, закладу дитячого дозвілля, готелю, дружнього до дітей та ін.

3. InsantCarma — це сервіс, 

що приймає відеоскарги на агресивне

водіння з реєстраторів автомобіля, класифікує ситуацію,

та викладає онлайн, де це зможуть побачити всі. 

Цим сервіс буде підтримувати порядок на дорогах,

надаючи водіям право покарати агресивних порушників ПДР.

4. MyOSBB – це автоматизована система управління будинком, що дозволяє зручно керувати всіма процесами, які необхідні для сучасного ОСББ. За словами розробників, проект мінімізує час на рутину за рахунок повної автоматизації фінансової діяльності та управлінських процесів. За рахунок проекту, керівники ОСББ зможуть: без спеціальних знань бухгалтерського обліку вести фінансове управління будинком, економити час  при управлінні будинком та постійно тримати контакт з мешканцями, незалежно від їх місця знаходження, планувати розвиток та поліпшення роботи ОСББ. В свою чергу мешканці зможуть оперативно отримувати інформацію про роботу свого ОСББ, брати безпосередню участь в управлінні та контролі роботи ОСББ, цим самим забезпечити прозорість його роботи.
5. Quicker, “Гідній людині - гідна робота”. Цей сервіс - web-платформа, що об’єднує IT-спільноту задля обміну професійним досвідом, кар’єрного розвитку та пошуку роботи.
6. Travel around IF – це сервіс, який дозволяє спланувати свій маршрут по туристичних локаціях міста, обрахувати вартість подорожі, а також замовити цікавий тематичний квест по місту. Розробники вбачають своєю цільовою аудиторією туристів, які бажають активно та пізнавально провести час у місті, та осіб, які звикли завжди планувати та розраховувати свою подорож. Для них сервіс буде корисний цікавими готовими тематичними маршрутами з розрахованим бюджетом, а також окремий калькулятор подорожі. 
7. ЖКГ.УКР покликаний пояснити рутинні речі простою мовою: тарифи, субсидії, ОСББ та енергоефективність, а також автоматизувати розрахунки по ним. Розробники передбачають створення "собистого кабінету" користувача, де можна скористатися вбудованим калькулятором, який дозволяє, наприклад, проводити індивідуальні розрахунки по комунальних платежах, враховуючи всі можливі нюанси; автоматично відстежувати і повідомляти споживача про всі зміни в тарифах, та враховувати  субсидії. 
8. ТурДніпро – мобільний додаток, який не тільки розповість, а ще й покаже місто Дніпро та область усім бажаючим, враховуючи їх інтереси не гірше за гіда. ТурДніпро об’єднує містян та гостей міста за інтересами. Маршрути в додатку побудовані саме за цим принципом: додаток покаже користувачам визначні місця, які поєднано у тематичні маршрути не лише по місту, а й області, та допоможе розробити маршрути вихідного дня.

Переглянути фото-звіт з події можна на Facebook-сторінці 1991 Open Data Incubator. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь