A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Візит представників Білорусі та Польщі в Старобогородчанську громаду

Дата: 05.07.2017 17:08
Кількість переглядів: 1074

На початку липня 2017 року  проходив навчальний візит громадських активістів з Білорусі  на Прикарпаття. Даний візит організований громадською організацією «Інформаційно-аналітичний центр «Громадський Простір» (Україна)  разом з партнерами з Польщі, Фонд Stowarzyszenie Wschodnioeuropejskie Centrum Demokratyczne (Варшава) з метою ознайомлення гостей з Білорусі з трансформаціями, які відбуваються в Україні після Революції Гідності, зокрема і в контексті реформи децентралізації. 
3 липня 2017 року учасники відвідали Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду. Зокрема, вони побували на стадіоні села Скобичівка,  де отримали можливість побачити результати реалізації проекту – переможця обласного конкурсу, відвідали місцеву пожежну охорону, ознайомилися з роботою сонячної електростанції «Старобогородчанська – 1», побачили хід ремонтних робіт в дитячому садочку с. Нивочин. З цікавістю гості нашої громади оглянули дитячий садок «Джерельце», автомобіль швидкої медичної допомоги Старобогородчанської амбулаторії, який був придбаний у результаті реалізації проекту, що фінансувався за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, ознайомилися з ходом робіт по благоустрою центральної частини села Старі Богородчани, ремонтом частини приміщення адмінбудинку сільської ради для відкриття Центру надання адміністративних послуг.
Сільський голова Ярослав Здерка та заступник сільського голови Юрій Іванишин  представили перші кроки та успіхи громади , поділилися своїм досвідом залучення коштів у розвиток сіл через реалізацію проектів, озвучили проблемні питаннями, що виникають в роботі громади.
Голова ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» Тарас Рашкевич поділився із першими результатами проектів «Ресурсні центри на базі сільських бібліотек – «Острів Надії» громади та місцевої влади для реалізації місцевих ініціатив» та «Інвестиція в політичну грамотність учнів – майбутній розвиток об’єднаних територіальних громад», який реалізувала ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» (Івано-Франківська область).
Найцікавішим у ході кількагодинної бесіди була розповідь про те, що спонукало громади до об’єднання та як вдається в громадах знаходити порозуміння.
В кінці зустрічі учасники висловили сподівання на подальшу співпрацю для налагодження партнерських відносин.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень