A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ДЕНЬ СЕЛА с.Гринівка

Дата: 12.10.2016 21:39
Кількість переглядів: 15888

      У неділю 09 жовтня 2016 року  відбулося святкування ДНЯ СЕЛА в селі Гринівка Старобогородчанської об’єднаної територіальної  громади.

         Село Гринівка - це велика родина, наші земляки: лікарі, вчителі, інженери, тваринники, землероби, які живуть поряд та за межами села, але тут пройшло їх босоноге дитинство, роки юності. Берегти славні традиції, звичаї та свята рідного села, примножувати здобутки його на радість дітям, берегти село, не цуратися його свят і буднів - святий обов’язок кожного.

         Село – це криниця нашого родоводу, наш дім, наше коріння і доля. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Як приємно прокидатися вранці під спів солов’їв, спостерігати перед  дощем,  як ластівки літають низько над землею, коли у травні хрущі над вишнями гудуть  та в тихім надвечір’ї  їжаки навідуються під хатину, щоб поласувати молоком. Можна ще багато приємного говорити про село, але на часі святкування Дня села…

          Незважаючи, що вже середина осені, але 9 жовтня, день видався хоча і прохолодний, але сонячний, без опадів. Погода немовби йшла на зустріч Гринівчанам. До сільського клубу, де відбувалося святкування, на 15-ту годину дня почали сходитися односельці та гості з навколишніх сіл об’єднаної територіальної громади і не тільки…

          Святкування розпочалось із молитви та вітального слова пароха місцевого храму Вознесіння Христового о.Віктора Буянова.

Фото без описуОфіційну частину свята продовжила староста села Гринівки - Хмелівська Н.Я., яка в своїй промові відмітила про велику значимість святкування Дня села. Що таке свято єднає всіх жителів села та навколишніх сіл нашої об’єднаної територіальної  громади, яких пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія села Гринівка, його самобутність є часточкою історії нашої України. А історію творять люди, працьовиті, відданість та любов  яких до рідної землі заслуговують на велику повагу.

             Особлива шана та подяка людям старшого покоління, чия мудрість та життєвий досвід, нині допомагають молодому поколінню  відроджувати рідне село та підтримувати славетні традиції свого народу.

            Ніна Ярославівна звернулася до односельців та гостей з привітаннями та побажаннями добра, здоров’я, родинного затишку. Щоб в кожній домівці панували мир та спокій, збувалися всі заповітні мрії.

            Слова подяки в допомозі організації свята прозвучали на адресу голови сільської ради об’єднаної  територіальної громади Здерки Я.М., головного бухгалтера ОТГ Сидоркіної С.В., місцевого підприємця  Сенич О.В., завідуючої сільським клубом Надраги О.О., всім активним жителям села, а також жительці села Гринівка Кульчак Г.В., яка за власні кошти відтворила старі фотографії і створила маленьку фотогалерею на святі.

              Виступ на святі Дня села голови сільської ради об’єднаної територіальної громади Здерки Я.М. вселив  у людей  надію у те, що село буде розвиватися…

Фото без опису

Ярослав Михайлович із словами привітання звернувся до жителів  та гостей громади. Він запевнив, що та робота, яка проведена в селі уже, буде і надалі проводитися – кінцева мета якої є процвітаюче село. Але жителі села повинні розуміти, що село потрібно відроджувати спільно. Подякував жителям села також за підтримку його, як голови об’єднаної територіальної громади та старости села Гринівка Хмелівської Н.Я. і сказав, що тільки в тісній співпраці і розумінні ми досягнемо бажаних результатів.

               Після вітального слова сільський голова  вручив грамоти  - дитячому танцювальному ансамблю Гринівської ЗОШ І-ІІ ст., керівниками якого є вчителі Цюпа Марія та Гложик Руслана, а також  депутату сільської ради по окрузі №16 с. Гринівка Сеничу І.Я. за вагомий внесок у розвиток села.

                Після офіційної частини свята, художні колективи, та аматори сцени  своїми виступами дарували веселий настрій гостям свята - це Приймак Андрій та Марина Стефанів з Івано-Франківська, вокальний колектив із села Нивочин, Старобогородчанський гурт “Дзідзьо”, фолькльорний колектив села Гринівка, дитячий танцювальний ансамбль Гринівської ЗОШ. Впродовж всього вечора  розважав гостей  українськими піснями гурт “СиньоГора”.

Фото без опису

Фото без опису

              

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуПід час свята багатьох жителів с.Гринівка було нагороджено скромними подарунками в різних номінаціях:

 -  найстарші жителі села, які цього року святкуватимуть своє 90 – річчя, подружжя Хмелівський В.М. та Хмелівська П.П.,

- жителі села 1936 року народження, яким цього року виповнюється 80 років – Фелик Г.Г., Надрага Г.М., Остапів М.В., Сенич К.Ю., Гложик К.М., Луканюк М.П., Гринів К.І., Семянів Г.І., Яцків Ю.О.;

- багатодітні матері, які виховали п’ятеро і більше дітей – Фелик Г. Г., Цілімецьку  М.І., Данилюк Г.М., Яцину О.В., Гринів М.В., Гложик  Д.В., Гусак Г.Д., Трінчук М.М., Говеру Г.І., Надрагу К.В.;

- сільські умільці, які своїми роботами збагачують культурну спадщину рідного села – Кормило В.Є., Хмелівська М.Я., Трінчук О.В, Лесів О.О., Фіртась Т.В., Яцків М.О., Гложик Я.С., Маджара П.Ю., Сенич М.В., Опацьку С.О.;

- наймолодша подружня пара Фіртась Віталій та Тетяна, які перед святкуванням Дня села поєднали свої долі;

- наймолодший житель села – Надрага  Матвій Степанович а також іменинницю Гусак Галину Дмитрівну, якій саме 9 жовтня виповнилося  55 років. Всіх їх було нагороджено  та скромними подарунками.

Наприкінці святкового концерту гурт “Дзідзьо” провів розіграш святкової лотереї.

А на завершення святкування Дня села,  за своєрідним козацьким столом,  односельчан та гостей свята, частували гарячим борщем з пампушками, кулішем  з грибами, бутербродами . В приготуванні страв до козацького столу приклали руки Надрага М.Ф., Панасюк М.Р., Надрага О.Я., Мойсюк Г.М. і за частування смачних страв почули багато приємних відгуків.

                  Наше село для нас завжди буде – чебрецю, черемхи і липи духмяний нектар. Ми завжди пам’ятатимемо оті перші щемлячі враження дитинства, де все було пречудове, нове і малосходжене… Ми пили не просто воду з колодязів, а цілющу і життєдайну силу рідної батьківської землі. Ми не на дерева лазили – ми вперше підкоряли Всесвіт, відірвавшись від землі на ніжні, як мамині руки, гілочки черешні чи липи. Ми з біллю дивимося на сьогоднішнє село і одночасно дивимося з вірою у краще майбутнє батьківської землі. Тільки потрібно молитися Богові, надіятися Богу і матеріалізувати свої сокровенні мрії.

                  Дякуємо всім, хто навідався до нас в Гринівку на Святкування Дня села та Храмового свята. Ми були приємно вражені великою кількістю присутніх в сільському клубі. Своєю присутністю ви дали зрозуміти , що село живе і надалі треба втілювати всі задуми на благо розвитку рідної Гринівки. Хай щастить всім!

Моє рідне село – щира батьківська хата,

Де знайомий до болю кожен кущик в саду,

Де зростали зі мною дерева крислаті…

Я до них із поклоном ще раз підійду.   

 

Деталі святкування 

⇒   https://www.youtube.com/watch?v=2HpXho8tzHQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень