A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Семінар-практикум з проектного менеджменту у м.Вінниця

Дата: 17.02.2017 21:45
Кількість переглядів: 1077

Заступник сільського голови Старобогородчанської об'єднаної територіальної громади Іван Лесів був учасником семінару, який проводився        з 15 лютого 2017 року по 17 лютого 2017 року у м. Вінниці в рамках Програми «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)» пройшов семінар з проектного менеджменту. Метою семінару була допомога фахівцям місцевого самоврядування перетворити цікаві ідеї в реальні проекти місцевого розвитку.
Семінар  провели представники ГО «Волинський ресурсний центр» (м. Рівне). Фахівців з  міських, сільських та  селищних рад, а також з новостворених   об’єднаних громад, які займаються написанням проектів розвитку навчали як робити це ефективно та результативно.

Захід проводився  з використанням міні-лекцій, практичних вправ, презентацій,  мозкових штурмів, аналізу ситуаційних вправ (кейсів), ділових ігор, роботи в малих групах, групових дискусій, використанням візуальних елементів (презентацій).

Першого дня учасники вивчали типи проектів, джерела фінансування, мотиви донорів. А також визначались з ідеєю проектів, розглядали особливості проектів публічно-приватного партнерства та приклади проектів місцевого та регіонального розвитку, вивчали структуру проекту.

Другий день був присвячений роботі в групах з конкретними проектами – опис проблеми, мета і завдання проекту, опис заходів, очікувані результати, моніторинг реалізації проекту.

Третього дня робота була побудована так, щоб учасники могли доробити  бюджет проекту, додатки та процес подання, впровадження. Зрозуміти, яка для реалізації проекту необхідна команда,  оцінити  тонкощі процедури закупівель, типи закупівель, розробити  візуалізацію написаного проекту, розібратися з  особливостями роботи з бюджетними коштами, тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь