A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Незабутні враження від Яремче

       Неділя, 30 вересня, морозний ранок… Учасники дитячого танцювального гуртка “Перлинка” із села Гринівка  вирушають у невідоме для них місто Яремче, на міжнародний фестиваль танцю “EXCLUSIVE FEST”. Ще напівсонні, але в очікуванні чогось приємного,  нового і непередбачуваного, вони їдуть разом із батьками, поглядами вловлюючи побачене через автобус.

14:05 05.10.2018

Старобогородчанській с/р ОТГ передали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів

Старобогородчанській сільський раді  об’єднаної територіальної  громади передані у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею  269,0804 га, які розташовані за межами населених пунктів Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної  громади Богородчанського району Івано-Франківської області.

11:38 28.09.2018

Зелене світло проектам місцевих ініціатив

Жителі села Гринівка першими в Старобогороданській ОТГ втілили в життя проект  місцевих ініціатив у рамках реалізації Програми “Бюджет участі Старобогородчанської ОТГ”, а саме встановлено дві автобусні зупинки  на території громади. Програма Бюджет участі Старобогородчанської ОТГ – це той дієвий механізм залучення жителів громади до активних процесів, що відбуваються в громаді. Дякую всім, хто долучився до робіт в реалізації проекту по встановленню автобусних зупинок, дякую за розуміння власникам господарських дворів Гринів Марії та Курочці Марії, які дали згоду, щоб біля їх садиб встановили  автобусні зупинки. Приємно, що з часом все більше і більше людей в громаді долучаються до робіт, які ведуть до позитивних змін в селі. Всім бажаю бути наполегливими в своїх прагненнях, брати активну участь в проведенні змін у своїй громаді.

11:22 13.09.2018

Вітаємо Команду "Карпати" Ветерани с.Старі Богородчани

У неділю 19 серпня 2018 року в Богородчанах відбувся традиційний 28 турнір по футболу серед Ветеранів пам'яті М. Поворозника. Команда "Карпати" Ветерани с.Старі Богородчани стала володарем Кубку Району - старша вікова група.

16:26 05.09.2018

Трудовий внесок гринівчан – передсвятковий подарунок для Гринівки напередодні Дня Незалежності

Моя Гринівка… Своїми духмяними садами, уквітчаними садибами, працьовитими людьми -Гринівка змінюється. А коли відчутні зміни – значить життя в селі вирує. Напередодні свята Преображення Господнього жителі села зібралися на чергову загальну толоку по благоустрою села. Протягом тижня в селі зроблено багато роботи, завдяки свідомим жителям. Уже втретє цього року відбулося обкошення сільського кладовища, здійснено вивіз сміття із території кладовища. Все зроблено для того, щоб відвідувачам було безпечно ходити, так як територія кладовища заліснена.  Протягом тижня проводилася чистка ровів вздовж села. Роботи проводилися з метою збереження дорожнього полотна центральної дороги. Жителі села активно взяли участь у впорядкуванні узбіччя дороги у тих місцях, де проводилися роботи. Проведено обкошення узбіччя дороги вздовж території села.  Завдяки згуртованості жителів громади, нам вдалося дружньо попрацювати в суботу над благоустроєм центральної частини села. Погода нам сприяла у цьому. Спекотне сонце здавалося – хоче, щоб люди по швидше розбіглися по домівках. Але не так сталося… Дух згуртованості, наполегливості і бажання зробити ще більше для того, щоб рідне село ставало привабливим для гостей громади – людей надихало на роботу.  На минулому тижні приведені в порядок та обкошені могили на території села та центр села (навколо каплички тасільського клубу).  Приємною несподіванкою стало те, що Сенич Юрій виділив для озеленення центру села 41 штуку зелених насаджень ( на те місце, де в минулому році було викрадено насадження). В суботу під час толоки ці насадження були висаджені. Хочу подякувати всім, хто приклав зусиль для того, щоб Гринівка ставала дедалі кращою і привабливішою – це Хмелівський Степан, Глуханюк Іван, Білоус Іван, Пронь Володимир, Корнутій Михайло, Андрунишин Ярослав, Надрага Олексій, Надрага Назарій, Говера Степан, Трінчук Ярослав, Сем’янів Олег, Дібура Василь, Сенич Юрій, Сенич Ігор, Здерко Ігор, Кострабій Микола, Говера Володимир, Трінчук Ярослав, Лаба Катерина, Хмелівська Мар’яна, Хмелівська Світлана.

08:37 21.08.2018

Свято села Лесівка

У неділю 12 серпня 2018 року  на дитячому майданчику села Лесівка відбулося Свято села під назвою "Моє рідне село".  Вранці у храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася свята Літургія.  Після полудня розпочалася офіційна частина: прозвучав Гімн України, у виконанні церковного хору прозвучала пісня "Почуй мене о Божа Мати". З Божим благословенням та пастирськими словами до громади звернувся настоятель церкви о.Віктор Буянов. Цього дня привітати лесівчан прийшли мешканці сусідніх сіл. Із словами привітань та подяки звернулася староста села Галина Сем'янів,яка зазначила, що щиро вдячна  жителям та молоді села, які беруть активну участь у житті громади, депутатам, завідуючій клубом за чудово організоване свято і всім хто прийняв участь в підготовці до святкування дня села.  Продовжувалося святкування концертною програмою, ведучими якої були Іванна Стефанів та Василь Стефанів. Позитивні емоціїї додали композиція під мотив "Ой зелене жито, зелене" у виконанні учні школи. Гарним подарунком для Лесівки став виступ заслуженого артиста України Ярослава Крайника, гумориста Володимира Пушкаря, який продовжив всім багато літ життя. Пісенні композиції дарували Андрій Приймак, Ірина Лис, родинний колектив Іванна Сем'янів з донечкою Тонею з села Глибоке, родинний колектив Андрій і Аліна Кіцмей з села Підгір'я, Діана Проць з села Старі Богородчани, фольклорний колектив з села Гринівка. Гарний настрій для всіх підняли троїсті музики та фольклорний колектив села Лесівка, які виконали фрагмент із весілля "Як бояри плісали дружку". У багатьох на очах появилася сльоза, всі повернулися в минуле, де цей обряд відбувався на кожному весіллі.  Святкуючи, не оминули увагою і події на сході, які тривожать кожного з нас та нагородили подяками усіх учасників АТО Сем'яніва Руслана, Дем'яника Юрія, капеланів о. Віктора та о. Романа. Також привітали наймолодших жителів Химинець Дениса, Кондрашову Ангеліну та Басараба Іллю. Вшанували найстарших жителів: 89-річну Пронь Ганну Олексіївну та 89-річну Пронь Меланію Іванівну. Отримали подарунки багатодітні матері.  Була виїзна торгівля, дітлахи мали можливість скуштувати смачної солодкої вати і придбати собі, все що їм сподобалось. На цьому святі пригощали смачним борщем з пампушками, баношем із шкварками, для всіх зготувала Новицька Марія. І водночас стояла скринька для благодійного збору коштів для придбання у Лесівський ФАП пульсоксиметра.  Після розіграшу лотереї ближче до вечора яскраво запалала святкова ватра, біля якої продовжувалося гуляння. Молодь та гості розважалися на дискотеці під високим зоряним небом ще дуже довго. Дякуємо всім учасникам, гостям, які завітали на наше свято. Втішає думка, що ця сільська ватра ще не раз збере довкола себе людей, які понад усе люблять село, свою малу батьківщину і Україну.

15:21 15.08.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь