A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулося перше засідання конкурсної комісії

23 травня 2018 року відбулося перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади головного лікаря Старобогородчанської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.  В результаті розгляду поданих документів комісія вирішила допустити до участі у конкурсі таких претендентів на зайняття посади головного лікаря: Манівчук Наталія Степанівна – лікар ЗПСМ амбулаторії села Старі Богородчани та Остапишин Уляна Іванівна – лікар ЗПСМ амбулаторії села Старі Богородчани. Заслуховування конкурсних пропозицій претендентів відбудеться 30 травня 2018 року о 14.00 год. в приміщенні сільської ради ОТГ.

10:03 24.05.2018

Вітаємо переможця турніру - команду ‘’Карпати’’ с.Старі Богородчани

У неділю 20 травня 2018 року в с. Горохолина відбувся XXV традиційний турнір з футболу пам’яті підполковника Збройних сил України Івана Семанчука. В турнірі прийняли участь чотири команди: ‘’Дружба’’ с.Горохолина, ‘’Грім’’ с.Монастирчани, ‘’Карпати’’ с.Старі Богородчани та ФК ‘’Забережжя’’с. Забережжя.

10:28 22.05.2018

У Старобогородчанській ОТГ відзначили Всесвітній день вишиванки

Сьогодні 17 травня 2018 року працівнии Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади прийшли на роботу у вишиванках. Так вони підтримали свято «Всесвітній день вишиванки», яке відзначається щороку, у третій четвер травня. Цього дня кожен українець, йдучи на роботу чи до школи, одягає вишиту сорочку, демонструючи невід’ємний зв'язок сотень поколінь нашого народу.  Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. 

14:51 17.05.2018

Оголошення

Тисменицьке об’єднане управління Пенсійного фонду України  Івано – Франківської області інформує, що  24 травня 2018 року у приміщенні Старобогородчанської с/р ОТГ  буде проведено виїзний прийом громадян представниками  Богородчанського відділу обслуговування громадян Тисменицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Івано – Франківської області.

11:15 17.05.2018

Розпочалося голосування за проекти місцевих ініціатив у рамках реалізації Програми «Бюджет участі Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади»

Шановні жителі громади! 14 травня розпочалося голосування за проекти місцевих ініціатив у рамках реалізації Програми «Бюджет участі Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади», яке триватиме до 14 червня. Ознайомитись з проектами та проголосувати можна буде на Інтернет-платформі:  Бюджет міських ініціатив «Громадський бюджет» за адресою https://staribogorodchany.pb.org.ua/ або в контактних центрах, які працюватимуть протягом 14 травня - 14 червня 2018 року за адресами: -с.Старі Богородчани, вул. І. Франка, 1, Цетр надання адміністративних послуг Старобогородчанської сільської ради; -с.Скобичівка, вул. Лесі Українки, кабінет старости с. Скобичівка; -с.Нивочин, вул. Шевченка, 110, кабінет старости с. Нивочин; -с. Гринівка, вул. Б. Яцківа, кабінет старости с. Гринівка; -с. Лесівка, вул. Лесі Українки, 86, кабінет старости с. Лесівка. Розклад роботи: Понеділок-четвер з 8.00 до 17.00 год. П'ятниця з 8.00 до 16.00 год. Перерва на обід з 12.00 до 13.00 год. Вихідні дні: субота, неділя Відео інструкція, як зареєструватись в системі «Громадськимй бюджет» https://www.youtube.com/watch?v=5JqRi3tB7hw Інструкція з реєстрації користувача в системі “Громадський проект” методом “BankID”  https://rada.info/upload/users_files/04357265/95d1b21f434b458366dab79718bdc3b8.pdf

10:09 14.05.2018

Зміни до порядку надання субсидії.

            Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови КМУ від 28.12.2016 р. №1022» затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій та передбачено призначення субсидії на наступний період лише на підставі нових заяви і декларації визначеним категоріям осіб (пункт 2 Постанови):

15:49 11.05.2018

Увага! Борщівник Сосновського!

За останні роки набуває поширення дуже небезпечна, отруйна і дикоросла до 3-5 метрів висоти, товщиною стебла до 10 см багаторічна рослина - Борщівник Сосновського  (Heracleumsosnowskyi Manden).  Зацвітає на 2-7 рік життя, переносить заморозки до -7 -9 0 С. Основними місцями його розвитку є необроблювальні угіддя, береги потічків, річок, каналів, узбіччя доріг, деградовані луки, пасовища тощо. При контакті людини з рослиною спричиняє опіки, які важко загоюються. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Способи боротьби з борщівником є різні. Основних — два: хімічний і механічний. Перший полягає в застосуванні спеціальних хімічних препаратів, другий — у систематичному викошуванні рослини, особливо до початку цвітіння.  Однак хімічні препарати можна не скрізь застосовувати. Зокрема забороняється використовувати в межах населених пунктів, вздовж доріг, біля річок і потічків.  Для того, щоб механічний метод був ефективним, потрібно систематично підрізати корені на глибині 8-12 сантиметрів та багаторазово підкошувати паростки, що відростають. Не припиняти такі роботи протягом кількох років до тих пір, поки не будуть знищені всі кореневища та насіння в ґрунті. Якщо ж упущено момент і рослини зацвіли, то скошену масу (борщівник цвіте з липня і майже до вересня) обов’язково треба спалювати, бо насіння дозріває навіть тоді, коли зацвівша рослина скошена. А одна така рослина дає 15-20 тисяч летючих насінин. Причому насіння може прорости в ґрунті навіть через 10-12 років! Боротьба буде ефективною, коли проводиться одночасно в усій зараженій місцевості. Чого не слід  допускати  знищуючи зарості борщівника Сосновського: - скошувати рослини борщівника в період цвітіння і на початку дозрівання плодів; - застосовувати не зареєстровані в Україні і не рекомендовані гербіциди; - під час роботи з борщівником не можна бути роздягненим або мати незахищені ділянки тіла; - скошений матеріал не можна залишати кинутим на місці без скидання купи і спалювання; - не можна близько підходити до рослин, або заростей борщівника, брати в руки будь-які його частини, нюхати квіти, фотографуватись тощо. Виконком Старобогородчанської сільської ради вимагає від користувачів земельних ділянок вжити невідкладних заходів по боротьбі з борщівником Сосновського та недопущенню його розповсюдження.  У випадку невжиття заходів по боротьбі з бур’янами, в тому числі борщівником Сосновського, такі землекористувачі будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, а сільською радою буде  ініціюватись процедура вилучення таких ділянок та переведення їх в землі запасу сільської ради.

16:14 10.05.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь