A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Прикарпатські рятувальники провели навчання населення правил безпечної поведінки в побуті в Старобогородчанській ОТГ

Дата: 07.12.2017 08:36
Кількість переглядів: 1109

З настанням зимового  періоду зростає кількість пожеж в оселях громадян, оскільки люди починають більше користуватися електро- та газовими приладами і пічним опаленням. Щоб запобігти  випадкам  пожеж і загибелі на них рятувальники Прикарпаття посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

6 грудня у рамках всеукраїнського рейду житловим сектором країни,  прикарпатські рятувальники  за участю, представників органів місцевого самоврядування, працівників соціальних та  комунальних служб провели навчання населення правил пожежної безпеки у побуті в Старобогородчанській ОТГ Богородчанського району.

До складу ОТГ входять п'ять сіл: Скобичівка, Лесівка, Нивочин, Гринівка та найбільше – Старі Богородчани. Загальна чисельність жителів громади понад шість тисяч осіб, тож  обізнаність мешканців  тут має бути на високому рівні.

Перед початком навчань у приміщенні сільської ради відбулася нарада, на якій всіх учасників ознайомили з метою та програмою даного заходу, а також з ситуацією щодо пожеж в Старобогородчанській ОТГ зокрема і на Прикарпатті в цілому.

По закінченні наради група представників всіх задіяних у навчанні служб, вирушила здійснювати подвірні обходи, під час яких насамперед відвідувалися  оселі одиноких людей,  інвалідів, неблагополучних родин,  громадян похилого віку,  багатодітних сімей бо, як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в них.  Причини виникнення пожеж можуть бути різними,  але  в переважній їх більшості винуватцями лиха є самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Тому в ході навчань з ними проводили  широку інформаційно - роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки. Людям розповідали, що зазвичай пожежі починаються з маленької іскри через несправність електрогосподарства, опалювальних приладів та печей, також можливі  інші причини – відсутність поблизу опалювальної печі передтопкового листа, несправність димоходів, використання саморобних електрообігрівальних пристроїв. Тому газове та електричне господарство має бути справним, за ним потрібно ретельно стежити і за найменшої несправності  викликати фахівців для ремонту. Бо ціна нехтування такими простими, але важливими правилами пожежної безпеки в побуті може бути  дуже страшною і непоправною.

Рятувальники  не тільки вказували господарям осель на основні порушення правил пожежної безпеки,  а й надавали людям кваліфіковані поради та рекомендації щодо дотримання ними правил безпеки життєдіяльності в побуті, належного утримання протипожежного стану помешкань, вручали їм пам’ятні листівки застережуючого характеру.

Хочеться сподіватися, що після цього заходу люди відповідальніше ставитимуться до власного життя та здоров’я, а кількість пожеж, відповідно, зменшиться, адже такі навчання мають велике значення для розуміння цінності людського життя і дотримання правил пожежної безпеки, бо дають нагоду безпосередньо поспілкуватися з людьми і застерегти  їх від можливих нещасть

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень