A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Тиждень рідної мови у Гринівській ЗОШ І-ІІ ст. Старобогородчанської с\р ОТГ

Дата: 03.03.2017 12:20
Кількість переглядів: 2718

Фото без опису

     Уже традиційно  в Гринівській  школі  пройшов  Тиждень української мови. Найрізноманітніші заходи  тривали  упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного  слова, класні години тощо. Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить цікавою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Фото без опису

Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати

виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

З нагоди відкриття Тижня української мови  пройшла загальношкільна лінійка «І йшли віки, і були українці, і створили слово українське», на якій вчитель Зубик М.В. урочисто оголосила про відкриття Тижня,  ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів.

Фото без опису 

Звичайно, було сказано й про заохочування     у  вигляді гарних оцінок найактивнішим, найсумліннішим та переможцям, адже будь- який захід у школі є            частиною навчального процесу.

Була зроблена виставка літератури «Любіть Україну і мову її солов’їну». Учні школи змогли переглянути цікаві факти про мову,  прочитати вислови відомих людей …

21 лютого, Міжнародного дня мови учні 7 класу провели свято «Мова – духовний скарб нації»

Фото без опису

Звучання  пісні у виконанні гурту «Крайня хата» «Гімн українській мові» стало акордом свята.

Одним із заходів у рамках Тижня української мови стала конкурсна виставка стіннівок, присвячених українській мові.

Фото без опису

Оригінальності учнів не було меж, а тому на виставці ми побачили найрізноманітніші за стилем та ідеєю роботи.

Учні 9 класу вважають, що наша державна мова сяятиме й цвістиме за однієї умови – якщо ми не будемо забувати своїх джерел, плекатимемо і берегтимемо калинову українську мову.

Фото без опису

Творчо й оригінально оформили свою стінгазету наші семикласники.

Представивши українську мову як коштовний скарб, який є нашою гордістю, гідністю, совістю, в якому наша пісня, слава, наша душа.

Наймолодші учасники конкурсу теж озвалися закликом до рідної мови.

Адже сьогодні, вже у незалежній державі, ми мусимо спостерігати несправедливість щодо рідного материнського, любого серцю слова.

Фото без опису

Була проведена вікторина для учнів школи, а також конкурс читців поезій рідною мовою «Лунай , величне слово Лесі»

Цікавим і захоплюючим було мовне змагання «Це мова моя, це мова моєї країни»  серед учнів 5 класу, проведене вчителем-мовником Зубик М.В. Як і годиться, все було по-справжньому: коротенька прелюдія: вступне слово, умови змагання та його особливості, представлення журі, а далі – запекла боротьба… Цікаві завдання надихали учасників на справжні подвиги. У підсумку, всі були задоволені і з піднесеним настроєм. Журі винесло свій вердикт, команди привітали одна одну. Захід був дійсно пізнавальним, веселим, незвичним, учням сподобалось, а це головне. Отже, мети досягнуто.

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень