A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Приклад добрих справ на благо рідної громади…

Дата: 14.10.2017 13:03
Кількість переглядів: 1414

Однією із найактуальніших потреб сучасного села є сталий розвиток сільської місцевості.  Але розвиток місцевої громади неабияк залежить від активності та небайдужості самих жителів. 
Добрим прикладом цього є місцева громада Гринівки. Саме люди, їхній потенціал є родзинкою, візиткою нашої громади. Жителі Гринівки розуміють, що від них залежить майбутнє свого рідного села. Активність жителів  - це умова успіху, а успіх прийде, якщо між нами завжди буде злагода і розуміння. Місцеві жителі пишаються своїм селом і вірять у краще майбутнє. Порівняно за малий відрізок часу село ожило, стало привабливішим, чистішим. Люди повірили…, а вірою сильна громада. На думку мешканців села - справа не зрушиться з місця, якщо не зробити перший крок, не пережити радість від спільно досягнутого успіху, не переконатися у власних силах та можливостях на шляху покращення власного життя.
Хотілося б зараз зупинитися на прикладі добрих справ на благо рідної громади, про маленькі мрії та великі перемоги односельчан. Цього літа за кошти Старобогородчанської ОТГ (так званого фонду старости) було закуплено бруківку для облаштування центру в селі Гринівка. І коли уже матеріал було доставлено в село, люди справу взяли у власні руки. Ініціативність, згуртованість людей навколо доброї справи привели до чудових результатів. Протягом місяця тривали роботи по впорядкуванню центру села і тепер ми всі з гордістю можемо сказати, що нам це вдалося. 
Дуже багато людей проявили свою активність в допомозі по благоустрою: чоловіки та молоді хлопці щоденно приходили на толоку, коло бажаючих допомогти збільшувалося. Жінки готували їжу, а хтось допомагав водою, бо на вулиці панувала спека. Люди похилого віку з словами підтримки та подяки підтримували працюючих, а це неабияк допомагало у роботі. Всім хто приймав участь я, як староста,  безмежно вдячна – вдячна за співпрацю, розуміння, поради… Хотілося б відзначити людей, які безкоштовно і найбільше приклали зусиль для того, щоб центр Гринівки став візиткою нашого села – це Хмелівський Степан та Хмелівський Михайло, які цілий місяць відпрацювали у центрі села, Гарасимів Василь, Гложик Роман, Семянів Руслан, Надрага Назарій, Білоус Денис, Лесюк Петро, Гринів Василь, Гринів Кирило, Говера Степан, Трінчук Ярослав, Андрунишин Ярослав, Надрага Василь  та багато-багато інших. На завершення робіт кульмінаційним моментом стало встановлення   чудової автобусної  зупинки, яку пожертвували на село  Сенич Оксана і Хмелівський  Степан та офіра на центр села зелених насаджень Сенич Юрієм в кількості 79 шт, за що жителі села їм безмежно вдячні.
Багато проблем в громаді, які вимагають  колективного обговорення і я вірю в те, що ми разом зможемо їх досягти, адже результати нашої з вами праці ще раз підтверджують всім відому істину: якщо людина є лідером, вона завжди досягне мети і ця мета завжди буде все більше ставати амбітною, успіх за успіхом.
Робота зроблена, надалі, до кінця року, чекає нас  реалізація інфраструктурних проектів “Капітальний ремонт сільського клубу”  та втілення в життя “Парку для відпочинку, дозвілля  та проведення різноманітних заходів” у центрі села. 
З вдячністю та повагою: староста Гринівки    Н.Я.Хмелівська
PS: В ніч з 30.09.17 р. на 01.10.17 р. невідомими було викрадено сорок зелених насаджень в центрі села. Але ті, що це зробили, повинні розуміти, що за все в цьому житті, рано чи пізно, потрібно буде відповісти, тому вірю  в здоровий глузд тих, хто це зробив…
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь