A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Зустріч старости села Гринівка Старобогородчанської с/р ОТГ Ніни Хмелівської із працівниками установ с. Гринівка.

Дата: 20.03.2017 14:16
Кількість переглядів: 1180

Зустріч старости села Гринівка Старобогородчанської с/р ОТГ  із

працівниками установ с. Гринівка.

 

                   15.03.2017 року в приміщенні старости відбулася зустріч із працівниками установ: школи, ФАПу, сільського клубу, бібліотеки та власників магазинів. На зустрічі була присутня заступник сільського голови Ганна Тимків, директор Гринівської ЗОШ І-ІІ ст. Василь Макарович, завуч Гринівської ЗОШ І-ІІ ст.  Іванна Середюк, зав. бібліотекою – філіалом с. Гринівка Галина Мойсюк та інші.

 Порушені питання:

- закріплення прибирання  територій села за установами с. Гринівка;

- дотримання графіку роботи установ с. Гринівка;

- план роботи установ с. Гринівка;

- наповнення сайту Старобогородчанської ОТГ;

- робота над проектами;

- різне.

                    14.03.2017 року на виконкомі Старобогородчанської сільської ради ОТГ було прийнято рішення, щодо закріплення прибирання територій сіл за установами. Старостою села Гринівки Ніною Хмелівською доведено до відома працівникам установ про закріплення територій у  місцевій громаді, а саме:

1.  за працівниками культури закріплено територію прибирання:

 - вся прилегла територія сільського клубу, включаючи капличку в центрі села;

2. за власником магазину  "Все і тано" Сенич О.В.:

 - територія навколо магазину та приміщення колишнього побуту, аж до потічка;

3. за школою:

- вся прилегла територія навколо школи;

4. за ФАПом:

 - вся прилегла територія навколо ФАПу;

5. за власником магазину "Вигода" Надрагою В.:

 - вся прилегла територія навколо магазину;

6. за старостою села Гринівки:

- впорядкування каплички, що у лазах та могили біля Лесівки.

 На зустрічі була порушена тема дотримання графіку роботи установ. Адже порушення графіку роботи тягне за собою невдоволення місцевих жителів, щодо якості надання послуг. Маючи роботу на селі, працівники повинні розуміти, що потрібно поважати людей і в першу чергу себе. Брати до уваги те, що багато  мешканців громади щоденно добираються на роботу, затрачаючи багато часу в дорозі, витрачаючи немалу суму грошей на проїзд та обіди і тим не менше, дотримуються графіку роботи, цінять роботу, бо нікому із керівників не потрібні люди, які приходять на роботу і залишають робоче місце коли їм заманеться.

                    Завідуючій магазину “Вигода” Надразі В. запропоновано зменшення обідньої перерви до однієї години, з метою задоволення потреб жителів громади. Також наголошено власникам магазинів, про можливість встановлення годин обідів не одночасно: коли магазин один закритий на обід, то інший працює. Всі ці пропозиції запропоновані для зручності та якості надання послуг  місцевим жителям, а вам, власникам - вирішувати.

                   Говорилося на нараді і про план роботи завідуючої сільським клубом та  бібліотекою. Читаючи їхні плани роботи на рік, зрозуміло, що вони складені для “галочки”. Уже неодноразово було сказано про те, що заклади культури та бібліотеки недопрацьовують в плані проведення різних культурних заходів та зустрічей, але зрушень до цього часу немає. Як клуб, так і бібліотека, повинні відродитися в плані проведення масових культурних та просвітницьких заходів, які б  пробуджували у людей бажання зустрічатися, спілкуватися, брати активну участь в заходах . А це так важливо, бо такі заходи, зустрічі відіграють немалу роль в тому, що в усіх жителів, незалежно від віку, розвивається любов та патріотизм до рідного краю, свого села.

                   Про кількість проведених заходів у місцевій громаді говорить і сайт Старобогородчанської ОТГ. А тому наголошено керівникам установ - всі проведені заходи повинні бути розміщені на сайті громади з фотографіями та описом подій. За словами директора школи Макаровича В.В., у школі проводиться багато різних заходів… але про них ніхто не знає, сторінка на сайті пуста. Так що є над чим працювати і наздоганяти упущене.

                   В успіхах  громади, її розвиненій інфраструктурі  немалу роль відіграє участь активних жителів громади в написанні проектів розвитку. На сьогоднішній час є багато сайтів - “Гурт”, “Громадський простір”, ДФРР, обласні проекти розвитку та ін., які пропонують різні  проекти розвитку громад. А тому прохання до  працівників освіти, культури, медицини - брати активну участь у написанні проектів.

                   Напередодні Великодніх свят біля усіх установ має бути проведена чистка воровів, обрізка дерев, облаштування клумб і т.д.,  організовані толоки по наведенню порядку на прилеглій території.

                  Заступник голови сільської ради Ганна Тимків наголосила всім присутнім про те, як важливо працювати злагоджено, конструктивно, щоб праця кожного  приносила успіх громаді.

                  Старостою села Хмелівською Н.Я. було сказано, що такі зустрічі будуть проводитися і надалі. Результативність зустрічей, розуміння того, що потрібно всім змінювати ставлення до роботи, нести відповідальність за свою ділянку роботи, працювати на результат,  покаже час.

                  Успіхів усім присутнім на зустрічі, бажання працювати на громаду.

 

Староста                                                             Ніна Хмелівська

Фото без опису

 

            

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень