A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Участь старост Старобогородчанської ОТГ у навчальному тренінгу

Дата: 26.05.2017 14:27
Кількість переглядів: 1284

Фото без опису

25 травня 2017 року у Матеївцях на Коломийщині для старост об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області провели навчальний тренінг на тему «Роль старости в системі органів місцевого самоврядування», у якому брали участь старости Старобогородчанської обєднаної територіальної громади: староста с.Скобичівка Ірина Трінчук, староста с.Нивочин Марія Морошан, староста с.Гринівка Ніна Хмелівська, староста с.Лесівка Галина Сем’янів.

Директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк та очільник Матеївецької ОТГ Петро Книшук привітали учасників семінару. Вони побажали слухачам плідної дискусії та практичної реалізації набутих знань.

Тренінг провели юрисконсульт ІФ ЦРМС Михайло Івашків спільно з представником з юридичних питань РВ АМУ Марією Баран. Доповідачі акцентували увагу на загальному алгоритмі становлення інституту старости на рівні окремих громад, порядку обрання старости. Серед іншого йшлось і про компетенції, підконтрольність та відповідальність цієї посадової особи. Мова йшла й про запобігання корупції в діяльності старости.

Михайло Івашків пояснив, що нині старости можуть вирішувати будь-які питання, що хвилюють мешканців старостинського округу. Зокрема, це стосується надання адміністративних послуг, розвитку населених пунктів, проведення благоустрою, покращення якості освітніх послуг та медичного забезпечення. Раніше такі питання лежали у площині діяльності представницького органу – сільської ради.

Руслан Панасюк додав, що навчальна робота зі старостами буде продовжуватись й надалі. Старости, своєю чергою, відзначили плідність та конструктивність тренінгу, а також висловили зацікавленість у продовженні тематичних навчальних семінарів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень