A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Старобогородчанський Будинок культури відзначив своє 50-річчя

Дата: 14.11.2017 14:54
Кількість переглядів: 1360

12 листопада 2017 року відбулося урочисте відзначення 50-річчя Старобогородчанського Будинку культури.
Жителів села Старі Богородчани цього дня прийшли привітати зі святом заступник голови районної державної адміністрації Василь Поштарюк, начальник відділу культури, національностей та релігій Богородчанської райдержадміністрації Галина Канюк, директор Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Світлана Панько.
Будинок культури, який був відкритий у жовтні 1967 року і одразу став справжнім центром культурного життя громади. В ньому у різні роки діяли ансамбль пісні і танцю «Колос», народний хор, танцювальний ансамбль, хор-ланка, оркестр народних інструментів, драматичний гурток, вокально-інструментальний ансамбль «Горяни», фольклорний колектив «Прикарпатський барвінок» та інші. Слід сказати, що фольклорний колектив був настільки популярний, що коли відбувався його перший виступ 30 січня 1986 року, то прийшлося зробити чотири виступи підряд, бо в Будинку культури просто не вистачало місць для всіх глядачів. Цей колектив виступав майже по всій Україні, а найбільшим досягненням був виступ у новорічному святі «Щедрий вечір добрий вечір» у Києві спільно з відомим усім тріо Мареничів. Про це все та інші сторінки п’ятдесятирічної історії Будинку культури глядачі мали можливість побачити на старих та сучасних фотографіях у фільмі, який демонструвався протягом усього свята. Усі, хто прийшов на святковий концерт отримали можливість повернутися у части свого дитинства та молодості, зокрема згадати день відкриття Будинку культури, ще раз згадати його керівників, які докладали всіх зусиль для розвитку культури в селі, побачити фото з виступів творчих колективів. На свято було запрошено багато учасників художньої самодіяльності, які протягом всієї п'ятдесятирічної історії виступали на сцені Будинку культури. Усі вони отримали з рук сільського голови Ярослава Здерки подяки Старобогородчанської сільської ради об'єднаної територіальної громади.
Свої музичні вітання учасникам свята подарували народний хор Старобогородчанського Будинку культури (керівник Юрій Яців), художній керівник народного хору «Карпатські джерела» Володимир Канюк, зразковий танцювальний ансамбль Старобогородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. «Бойківчанка» (керівник Надія Пилипів), квінтет баяністів з Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Тетянка та Богдан Пилипіви, заслужений артист України Ярослав Крайник, гурт «Мажор»,  Анна В'ялова, капелла Преподобного Івана Ліствичника, при храмі УПЦ КП Юрія Переможця с. Старі Богородчани, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів Богдан Романюк, чоловічий склад народного хору «Карпатські джерела», фольклорний колектив Старобогородчанського будинку культури, який представив композицію «На сільській вулиці», народний аматорський колектив «Діброва» під керівництвом Івана Попадюка з села Підгір'я та інші.
Цього дня хор Старобогородчанського Будинку культури підтверджував своє звання народного.
В рамках святкування 50-річччя у фойє Будинку культури була організована виставка робіт народних умільців села Старі Богородчани.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь