A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Незабутні враження від Яремче

Дата: 05.10.2018 14:05
Кількість переглядів: 1788

       Неділя, 30 вересня, морозний ранок… Учасники дитячого танцювального гуртка Перлинка із села Гринівка  вирушають у невідоме для них місто Яремче, на міжнародний фестиваль танцюEXCLUSIVE FEST. Ще напівсонні, але в очікуванні чогось приємного,  нового і непередбачуваного, вони їдуть разом із батьками, поглядами вловлюючи побачене через автобус.

         Трішки більше години і… ми уже в гостинному Яремчі. Неймовірно прекрасний місцевий краєвид, гостинні Карпати, яскраве сонце, яке виглядало із верхівок  високих та розлогих  гірських смерек, привітні місцеві мешканці Яремче – все сповіщало про те, що нас тут чекають і раді гостям цього чудового міста. Яремче  зустрічало учасників дитячих хореографічних колективів із багатьох куточків України.

          Всі дружно, разом із керівником Николин Наталією Михайлівною, ми ідемо до Палацу культури м. Яремче. Уже протягом години приміщення Палацу культури було переповнене  учасниками фестивалю та глядачами, які прийшли подивитися на чудові виступи юних танцівників, розділити ту святкову атмосферу фестивалю. Неймовірна кількість яскравих, театралізованих костюмів зачаровували присутніх своєю різноманітністю. Усміхнені, щасливі діти, турботливі батьки і глядачі – всі були в очікуванні початку танцювального шоу.

          І ось довгоочікувана хвилина…. Під гучні аплодисменти, розпочинає свято Вікторія Бикова – директор громадської організації ТЦ “Ексклюзив”, яка і є організатором цього фестивалю. Спостерігати за виступами хореографічних колективів прибуло  жюрі у складі хореографа Богдана Урхова, майстра спорту міжнародного класу спортивно-бальних танців Андрія Товстого, хореографа-постановщика Антоніни Магрілової. Учасники фестивалю представляли свої номери у 8-ми номінаціях: сучасна хореографія, вуличні танці, батл, сучасна класика, free chow, народний стилізований танець, сучасний естрадний танець, спортивний танець. Дитячі хореографічні колективи взяли участь у фестивалі із багатьох міст і сіл України: Бучач, Золочів, Кам’янець-Подільський, Дрогобич, смт. Поморяни та багато інших. Виступи дітей вражали глядачів . Всі танцювальні номери були неперевершені. В кожному танці було видно, скільки вкладено там любові і наполегливості  маленьких танцюристів, які своєю працею, саме працею, вираженою  у танці, роблять цей світ добрішим, яскравішим, насиченим.

            І ось довгоочікувана хвилина нагородження... Всі хвилюються і одночасно розуміють, що  основне - не перемога, а участь… Бо саме участь у таких фестивалях допомагає дітям ставати самими собою, не комплексувати, ставати впевненішими  у собі і рости професійно. І ось Вікторія Бикова оголошує, що в номінації “Формейшн естрадний танець” займає 1-ше місце та нагороджується дипломом і кубком  танцювальний гурток “Перлинка” села Гринівка за композицію “Дитинства світ”. І я побачила, як в очах дітей засвітилися яскраві вогники щастя. Це їхня чергова маленька перемога! Це нагорода за їхню працю, їхній ентузіазм.

             Щасливі батьки, які приїхали разом із ними розділити їхні переживання та радість пережитого. І одночасно розуміли, як добре, що вони ще в недалекому минулому  вперше привели  дітей у танцювальний гурток.

              Уже підвечір поверталися додому - втомлені діти, втомлені батьки, але радість пережитого приховувала втому. Діти їхали щасливі  від отриманої нагороди, від побачених краєвидів невідомого їм міста Яремче, від пережитих хвилювань виступу на сцені, від придбаних гостинців. А батьки… Батьки з піднесенним настроєм, бо розуміли, що турбота про своїх маленьких діток та їх всебічний  розвиток – це і є те, що так необхідне кожній дитині. І якщо змалку бачити в своїй  дитині нахили до чогось і розвивати, то в майбутньому неодмінно із тих дітей виростуть справжні фахівці своєї справи, які будуть любити свою роботу, отримувати задоволення від роботи і це неодмінно принесе і позитивні зміни в розвитку  самої країни.

Староста                                                                                Ніна Хмелівська


Коментарі:

Топчевська Ольга дмитрівна
2018-10-05 22:01:50

Молодці!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь