A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ

Дата: 16.10.2018 10:46
Кількість переглядів: 1030

Здобудеш Українську Державу або згинеш у боротьбі за неї”- під цим гаслом багато років боролися за Українську Самостійну Соборну Державу наш цвіт нації – дочки і сини нашої неньки України. Роками замовчувана, не об’єктивно висвітлювана, всупереч історичним фактам, історія визвольної боротьби нашого народу зараз правдиво відтворюється на основі спогадів очевидців, спогадів учасників визвольної боротьби, документальної літератури та завдяки розсекречуванню матеріалів архівів. 
14 ЖОВТНЯ у день Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника Вітчизни жителі Гринівки рано-вранці поспішають до Божого Храму помолитися за здоров’я рідних, подякувати Богу і матінці Божій за опіку над нами. Сьогодні Величний День - Покрови Пресвятої Богородиці, яка своїм омофором покриває усіх і опікується за нас та душі померлих. Після святкової літургії, присутні на святковому богослужінні прямують до могили, де спочивають молоді люди, які загинули за незалежність України.
Теплий, сонячний ранок сприяє нам в дорозі до лісу, де знаходиться могила. Різнобарвне листя на деревах уже говорить про прихід золотої осені. Чудовий краєвид села ще раз підкреслює ту красу Матінки Природи, яка просто вирує на території мальовничої Гринівки. 
І ось ми уже біля могили. На хресті майорять національне знамено та червоно-чорний прапор визвольної боротьби. Сходяться люди, чекаємо на гостей. І уже за мить парох церкви Вознесіння Христа о. Віктор Буянов розпочинає поминальну панахиду за душі убієнних. Присутні помолилися за душі померлих, які загинули за волю і незалежність України.
Серед людей, які були присутні під час поминальнї панахиди, були і представники родин сім’ї Каратніцьких та Романишаків із Івано-Франківська, батьки який були фундаторами будівництва каплички біля могили, де спочивають молоді захисники Вітчизни. 
Після панахиди люди поринули у спогади тих страшних подій. Тимків Микола розповів, як сам був очевидцем захоронення убитих хлопців. Поділилися спогадами і родина Каратніцьких із Івано-Франківська. Люди співали церковні та патріотичні пісні.
Я завдячую всім, хто долучився до організації та проведення поминальної панахиди: Сенич Оксані, Надразі Василині, Хмелівській Мар’яні, Надразі Марії, Гаврилюк Оксані, Вагіль Галині, Швець Марії, Говері Світлані.

 

Староста села                                                                                    Ніна Хмелівська

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень