A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Святкування дня села Нивочин

Дата: 18.10.2018 15:56
Кількість переглядів: 1796

Цьогоріч 14 жовтня 2018 року величне свято Покрови пресвятої богородиці видалось теплим сонячним днем, прикрашеним незрівняними барвами золотої осені. Вся Україна святкує цей день ще як День захисника вітчизни, день створення українського козацтва і покровительки  УПА . А в Нивочині жителі і гості відзначали ще і День села.

Розпочалося свято у храмах села Нивочин Української православної церкви  святого Миколая Київського патріархату та Української греко-католицької церкви святого Миколая.

О 12 годині дві церковні громади разом з ветеранами визвольної  боротьби за сприяння громадської організації «Чорний ліс» та «Народний контроль» біля фігури Христа на подвір’ї Української православної церкви святого Миколая Київського патріархату спільно молилися за Іваніва Федора Дмитровича, псевдо «Нечай», районного провідника ОУН, уродженця села Нивочин, який загинув 70 літ тому у буремні сорокові роки.  Віддали шану загиблим воїнам салютом  зі зброї учасники минулих і теперішніх бойових дій.  Керівник громадської організації «Чорний ліс» Іван Жирик згадав і інших відомих борців, які загинули від рук більшовиків та просив жителів посприяти у віднайдені великого страшного захоронення у Чорному лісі вбитих людей,  щоб по християнськи справити чин похорону для заспокоєння померлих душ.  

Завітали на свято на воєнних ретро-автомобілях випуску 1943 року, які брали участь у Другій світовій війні,  та порадували ветеранів визвольних змагань , жителів та гостей села  члени Станіславського авторетроклубу.

Життя продовжується, і вже члени молодіжної організації Старобогородчанської сільської ради  ОТГ біля Будинку культури продовжили свято дитячим шоу та анімаціями.

А на стадіоні за організації закоханого у футбол Назара Фелика відбувся футбольний турнір, присвячений дню села за участю ФК «Сокіл» села Нивочин, футбольних команд села Гринівка, села Лесівки та ветеранів.  Призовий фонд для переможців організовано за сприянням ПП Дружба-Агро.

У Будинку культури с. Нивочин вперше за багато років на сцені частково відремонтованого актового залу відбувся концерт за участю ведучих Миколи Вагіля та Оксани Цюпи, на якому фольклорний колектив села Нивочин, вокальна група під керівництвом художнього керівника Андрія Луціва,  діти садочка «Ластівка», численними колективами учнів Нивочинського НВК вітали жителів села – найстарших та наймолодших,  молоді пари та подружжя, що найдовше прожили разом, багатодітні родини, невтомні колективи ФАП, бібліотеки , Нивочинського НВК, Укрпошти, агрофірми, колектив Карітасу, Старобогородчанської  ОТГ, перевізника і інших.

Після концерту жителів села та гостей пригощали приготованими на вогні стравами невтомні та щирі учасники громадської організації «Народний контроль» під керівництвом Олександра Чепури.

О 19 годині свято продовжилось на стадіоні ватрою, підготованою Нивочинським НВК та дискотекою під відкритим небом  OPEN AIR, яку з    провів Андрій Олексин, співорганізатор усього дійства.

Щиро дякую всім, хто долучився до організації і допомоги у проведенні дня села, всім жителям і гостям. Бажаю здоров’я, божого благословення на многії і благії літа.

 

 

Староста с. Нивочин

Старобогородчанської ОТГ                                                                           М.П. Морошан

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень