A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ГРИНІВКА В СТАРОБОГОРОДЧАНСЬКІЙ ОТГ, В ЯКІЙ ХОЧЕТЬСЯ ЖИТИ!

Дата: 29.10.2018 18:48
Кількість переглядів: 908

Життя місцевої громади Гринівка протягом уже 2,5 років почало якісно змінюватися. За цей короткий час відбулось багато позитивних змін.
Місцеві жителі вважають, що відчутні зміни в селі мають стати показовим прикладом для інших. Оновлена Гринівка стає прикладом того, що громада – це реальний господар на своїй території.
Звичайно, всі проблеми, які накопичувалися роками, відразу вирішити не можливо. Створення належних умов для розвитку сільських територій – основне завдання місцевої влади. Дуже важливо поліпшувати життя людей, бо в селі живуть люди, які також хочуть комфортного життя.
Нещодавно у селі запрацювало вуличне освітлення. Напередодні переходу країни на осінньо-зимовий період та переведення годинників на одну годину назад, завдяки фонду старости та фінансовому внеску жителів села, нам вдалося освітити центральну частину села.
Освітлення Гринівки, як і всіх населених пунктів ОТГ – це необхідність, яка назріла уже давно, особливо з проведенням змін у самій державі, з підняттям проблем розвитку та поліпшення стану інфраструктури, покращення благоустрою населених пунктів. Відсутність освітлення найбільше відчувалося з настанням холодів, коли день ставав коротким і важко було ходити затемненими вулицями.
Наразі встановлено 17 ліхтарів вздовж центральної дороги села, приблизно десь на відрізку 1 км. Ще відновлено освітлення на тих опорах, по яких в минулому було діюче освітлення. Ще нещодавно, три опори в центрі села і дві біля школи, нагадували нам про те, що колись у селі було освітлення. А тому дві опори від школи ми перевезли і встановили в центрі села. І ось ще крім 17-ти ліхтарів, п’ять опор, на кожній з яких знаходиться по три ліхтарі також засяяли в центрі села . Це неймовірне явище для Гринівки. Наша Гринівка, не побоюсь цього сказати, перетворилася в частинку вул. Незалежності, що в місті Івано-Франківску. Всі ліхтарі працюють завдяки енергозберігаючим лампочкам.
Нічні ліхтарі – це не просто окраса нічного краєвиду Гринівки, але й безпека транспортного руху, профілактика хуліганства, комфорт для кожного жителя, хто змушений долати маршрут в темну пору часу. На цьому ми не будемо зупинятися. На наступний рік плануємо ще освітити частину села…

Староста села                                                                                                                                Ніна Хмелівська

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень