A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Ініціатива людей породжує чудові результати роботи…

Дата: 02.11.2018 11:02
Кількість переглядів: 849

Ініціатива людей породжує чудові результати роботи…Ще в далекому 2008 році, влітку, після тривалих проливних дощів, на частині центральної дороги в селі Гринівка, в горішній частині села, відбувся зсув грунту. На цій ділянці дороги в минулому , ще у 80-х роках було встановлено тросову огорожу, яка відділяла автошлях від урвища внизу..Це огородження забезпечувало безпеку руху. Але коли відбувся зсув грунту, частину цієї огорожі відірвало разом із грунтом і зсунуло в урвище. Протягом 10-ти років на цій ділянці дороги була створена потенційно аварійна ситуація, огорожа так і не була відновлена, не були встановлені тимчасові засоби безпеки працівниками Богородчанської дільниці автодору. 
Нещодавно, з ініціативи жителів Гринівки, було відновлено тросову огорожу на небезпечній ділянці дороги. Роботи по відновленню огорожі тривали не один день і, тільки після декількох згуртованих кущових толок, всі побачили чудові результати роботи.

Спершу, була необхідність витягнути троси із металевими трубами із урвища. Це було нелегко, так як за такий тривалий час трос із трубами приросли в землі і дуже важко було їх витягти. Потім місце, де відбувся зсув грунту, засипали землею, щоб хоча б трішки вирівняти окраїну дороги. Нам це вдалося! Після цього згуртованість людей була зосереджена по відновленню цієї огорожі: закопати у землю труби, почистити труби від землі і від іржі, натягнути троси, підтягнути болти кріплення, очистити решти труб від пилу, бруду, вапна. Було приємно бачити, як всі, хто долучився до толоки радилися і підказували один одному, як поступити в тій чи іншій ситуації. І до вечора уже було видно результати згуртованої роботи людей. 
Після цього потрібно було вирішити питання фарбування огорожі. І знову ж таки без людей нікуди… Відгукнулися жінки та дівчата, які також хотіли внести свій трудовий внесок у те, щоб робота була завершена. Одного дня зібралися на толоку і пофарбували огорожу одним кольором, а сьогодні, в середу, 31 жовтня, провели чергову толоку по фарбуванню огорожі ще білим кольором і прибиранню узбіччя вздовж огорожі. 
Щасливі і задоволені результатами своєї роботи, ми уже перед тихим надвечір’ям, розійшлися по своїх домівках. Здавалося б, що там якийсь трос натягнути…, але люди протягом декілька днів важко працювали, щоб задумане втілити в життя. Тепер результатами своєї роботи ми можемо гордитися. І, одночасно, впевнено казати, що успіх громади, її зовнішній вигляд багато залежить від самих людей. І як нам вдасться своє село, як кажуть “причесати” і “прилезати” тим швидше до нас потягнуться інвестори, тим більша є надія на те, що колись і “на нашій вулиці буде свято”. 
Всім, хто долучився до толоки, безмежно дякую. Хочу, щоб всі розуміли, що разом ми сила і нас не подолати!

 
Староста села Гринівка
Старобогородчанської ОТГ                                                             Ніна Хмелівська

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень