A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Відкриття конференц-залу, поліцейської станції, та передача сміттєвоза у Старобогородчанській ОТГ

Дата: 02.11.2018 11:27
Кількість переглядів: 1229

1 листопада 2018 року відбувся цілий ряд заходів у Старобогородчанській об’єднаній територіальній громаді. Цього дня громаду відвідали директор проекту «Децентралізація приносить кращі успіхи та ефективність (DOBRE) Беррі Рід, регіональний менеджер проекту Дмитро Коваль, заступник голови райдержадміністрації Василь Поштарюк та інші поважні гості.

Урочисті події розпочалися із відзначеня 100 – річчя утворення Західно-Української Народної Респупліки. Перед гостями та жителями громади, які зібралися у фойє Будинку культури с. Старі Богородчани, виступили місцеві виконавці та Заслужений працівник культури України Володимир Канюк.Після завершення концертної програми у приміщенні Будинку культури відкрито сучасний конференц-зал, у якому будуть проводитись засідання сесій сільської ради, зустрічі з громадськістю та інші заходи. Відкриття цього залу стало можливим завдяки реалізації проекту за підтримки програми DOBRE «Покращення роботи місцевого самоврядування через створення сучасних умов роботи вищого представницького органу ОТГ – ради громади із забезпеченням широкого залучення громадськості». Громадою зроблено ремонт приміщення на суму 168,060 тис. грн.. Програмою DOBRE надано обладнання та меблі на суму 554,652 тис. грн. У рамках відкриття конференц-залу відбувся круглий стіл за участю керівництва сільської ради, керівництва програми DOBRE під час якого громада представила презентацію про позитивні зміни в Старобогородчанській ОТГ в результаті співпраці з програмою DOBRE та відеоролик про досягнення громади.

Цього дня також відбулося відкриття поліцейської станції Старобогородчансьбкої ОТГ, у якій будуть чергувати дільничні інспектори поліції, групи швидкого реагування та інспектори превенції. Облаштували приміщення за сприянням Старобогородчанської ОТГ, яка виділила з бюджету кошти. Співпраця відбувається в рамках пілотного проекту «Поліція, громада – безпечний простір». Станція обладнана технікою і камерами відеоспостереження. Відтак, дільничний зможе спостерігати за тим, що відбувається у населеному пункті.

І ще одна подія, яку з нетерпінням чекали в громаді – це урочиста передача спец автомобіля для збирання сміття, придбаного за рахунок коштів програми DOBRE в результаті реалізації проекту «План удосконалення послуг поводження з твердими побутовими відходами». Вартість сміттєвоза 2043045,0 тис. грн.. За кошти бюджету громади було придбано 1000 індивідуальних сміттєвих контейнерів, які будуть передані у господарства жителів громади. В результаті реалізації згаданого проекту має бути запроваджене роздільне збирання сміття на території Старобогородчанської ОТГ.

Перед учасниками урочистих заходів виступив сільський голова Ярослав Здерка, який висловив слова вдячності керівництву програми DOBRE за ту підтримку, яку вони надають громаді.

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь