Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Вшанування пам'яті воїнів Української Повстанської Армії

Дата: 11.12.2018 10:51
Кількість переглядів: 1522

У неділю 9 грудня 2018 року в селі Старі Богородчани відбулося  віче з нагоди вшанування пам’яті воїнів Української Повстанської Армії. Цього дня біля символічної могили зібралися жителі села, члени Молодіжної ради Старобогородчанської ОТГ, ветерани УПА, представники Івано-Франківської обласної станиці Братства ОУН-УПА, щоб віддати честь референту пропаганди Богородчанського районного проводу ОУН Йосипу Михайловичу Білевичу (псевдо «Потіха»), який загинув сімдесят років тому на території села Старі Богородчани та сотенному УПА Богдану Михайловичу Мостицькому (псевдо «Вершник»), що у 40-х роках проживав у нашому селі, сторічний ювілей якого відзначили в цьому році.
Священик Української Греко-Католицької церкви о. Любомир Стефанишин відправив поминальну панахиду. Перед учасниками зібрання виступили заступник сільського голови Юрій Іванишин, голова Івано-Франківської обласної організації «Чорний ліс» Іван Жирик, отець – диякон Володимир Ціховський та заступник голови Івано-Франківської обласної станиці Братства ОУН-УПА Василь Тепчук, який вручив грамоти організаторам заходу. Зокрема, Іван Михайлович Жирик розповів учасникам про героїчний шлях сотенного «Вершника» та референта пропаганди ОУН «Потіхи» та закликав завжди зберігати пам’ять про загиблих героїв-повстанців.
Також у виконанні народного аматорського хору Старобогородчанського Будинку культури прозвучали повстанські пісні. Віршовані рядки про Україну подарували присутнім учні Старобогородчанської школи та вихованці дитячого садочка. На завершення віче хор УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці виконав духовний гімн України.
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь