A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Запуск молодіжних центрів допоможуть молоді реалізувати власні ідеї у громаді — активісти Старобогородчанської ОТГ

Дата: 11.01.2019 14:57
Кількість переглядів: 731

Створення інфраструктури молодіжних центрів у Богордчанському районі, а також налагодження якісної комунікація між представниками влади, освітян, молоддю та церквою має забезпечити потреби Старобогородчанської ОТГ в дозвіллі серед учнів та студентів громади. Про це заявили учасники публічної консультації, яку організувала громадська організація “Центр UA” 27 грудня 2018 року в Старобогородчанській ОТГ.

 

За словами учасників консультації, потреби в дозвіллі для школярів та студентів Старобогородчанської громади наразі не забезпечуються в повному обсязі. Зокрема, відсутні позашкільні гуртки для молоді, що діють на постійній основі, натомість в деяких закладах ОТГ продають алкоголь неповнолітнім. Також через активну громадянську позицію частина молодих людей зазнає насмішок від однолітків. Це сприяє низькій активність молоді в громаді та міграції до великих сусідніх міст. 

 

Голова молодіжної ради Старобогородчанської ОТГ Леся Клим’юк анонсувала запуск Молодіжного центру в громаді, який має стати достойною альтернативою місцевим кнайпам:

 

“Влада має створити належні умови для дозвілля та відпочинку молоді, аби вона змогла реалізувати власні ідеї у громаді. Наразі завершуються ремонтні роботи в Молодіжному центрі в Старих Богородчанах”, - зазначила Клим’юк.За її словами, учні разом із активними членами молодіжної ради сподіваються, що центр стане можливістю проводити молоді дозвілля більш активно: займатись спортом, брати участь у культурно-освітніх заходів і настільних інтелектуальних іграх.

 

На думку учасників консультації, в Богордчанському районі варто розвивати інфраструктуру дозвілля на базі будинків культури - створювати молодіжні центри по всьому району та забезпечити заходи з обміну досвідом молоді між молоддю різних громад.

 

Начальник відділу освіти, соціального захисту, культури, молоді і спорту Старобогородчанської ОТГ Ольга Близнюк наголосила, налагодження комунікації між школою, молодіжною радою, будинками культури та церквою сприятиме кращому розумінню потреб та інтересів молодих людей, а отже - допоможе сформувати більш якісні пропозиції для організації дозвілля молоді в громаді.

 

Окремо учасники консультації звернули увагу, що необхідно забезпечити дотримання заборони на продаж алкоголю неповнолітнім в Старобогородчанській ОТГ. У питанні вирішенні проблеми продажу алкоголю потрібно працювати комплексно, залучивши батьків, молодь, продавців та підприємців до ширшої дискусії та розробкою стратегії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь