A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Відбувся виїзний захід в Старобогородчанську ОТГ

Дата: 13.02.2019 12:40
Кількість переглядів: 779

12 лютого 2019 року відбувся виїзний захід в Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми». Його організаторами були Богородчанська районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості та Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

Мета заходу - інформування про причини та наслідки нелегальної трудової міграції, торгівлі людьми та застереження шукачів роботи від шахрайства при працевлаштуванні.

Захід розпочав заступник сільського голови Старобогородчанської  сільської ради ОТГ Юрій Іванишин, який наголосив на важливості працевлаштування  жителів громади в сучасних умовах. 

Про стан ринку праці, попит та пропозицію робочої сили в сучасних умовах розповіла фахівець Богородчанської районної філії обласного центру зайнятості Галина Климович.

Фахівець Богородчанської районної філії Ганна Волочій проінформувала слухачів про  надання послуг з профорієнтації, про допомогу у виборі професії, проходженні навчання безробітних на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Людмили Ковальчук, представник Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківської УГКЦ», розповіла про нелегальну трудову міграцію, форми та методи вербування, експлуатацію людини, види шахрайства при працевлаштуванні.

Учасники заходу були проінформовані щодо подачі документів на в′їзд та виїзд громадян України за кордон, про терміни перебування за кордоном,  про договори із посередниками щодо легального працевлаштування, а також були наданні рекомендації як убезпечити себе при працевлаштуванні, щоб не стати жертвою зловмисників. Вона надала жителям громади буклети, брошури з корисною інформацією щодо уникнення шахрайства. 

Захід відвідало 24 особи з числа зайнятого та незайнятого населення.

 

  Провідний фахівець з профорієнтації

 Богородчанської районної філії ІФОЦЗ                                 Волочій Ганна Дмитрівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь