A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Літературна година "Лунає струна Кобзаревого слова"

Дата: 12.03.2019 11:51
Кількість переглядів: 647

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково; щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.

В прекрасний, сонячний, весняний день 8 березня в Скобичівській бібліотеці пройшла літературна година "Лунає струна Кобзаревого слова", присвячена 205-й річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Присутні на святі мали змогу ознайомитися з життєвими шляхами великого поета, якими повела їх ведуча заходу Оксана Романюк та торкнутися серцем Шевченківських творів, які уже понад сто років викликають в людях почуття гордості і захоплюють своєю силою, красою і народною мудрістю.

Про розлуку з Україною, про тяжку долю українського народу, про садок вишневий коло хати, про нещасливе кохання- звучало поетове слово з уст учасників заходу: Марії Остапів, Іринки та Вікторії Романюк, Марійки Барабаш, Марії Гарасим, Христини Воронич, Анастасії Друк, Яни Байдюк, Насті Кисиличак, Уляни Сернюк, Мар'яни Бойко та наймолодшого учасника свята -  Тарасика Трінчука. Шевченків "Заповіт" прозвучав для присутніх двома мовами: українською у виконанні Іринки Романюк та англійською продекламувала  Уляна Сернюк.   

До знаменної дати Кобзаря в бібліотеці оформлена книжкова виставка "Шевченко в моєму серці".

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень