A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новий всеукраїнський проект «Мережі енергоменеджерів» стартує у Івано-Франківській області

Дата: 19.12.2019 10:15
Кількість переглядів: 538

Асоціація міст України за підтримки Уряду Німеччини розпочинає новий всеукраїнський проект із розбудови мереж енергоменеджерів, що направлений на зниження енергоспоживання громадами усіх рівнів. Перша установча зустріч мережі енергоменеджерів Івано-Франківської області відбудеться у середу 20 грудня у Івано-Франківську.
В Україні 78 тисяч установ, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів: як державного, так і місцевих рівнів. Витрати енергоресурсів на опалення бюджетних установ в Україні у 2-3 рази вищі, ніж у країнах ЄС на ці ж потреби.
З метою зменшення споживання енергоносіїв у комунальній сфері Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» за підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччини виступила з ініціативою створення мереж енергоменеджерів. Мережа енергоменеджерів передбачає об’єднання фахівців органів місцевого самоврядування, відповідальних за впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження.
Відібрані на конкурсних засадах міста та ОТГ, підписуючи на першій установчій зустрічі Меморандум про спільні наміри, стають офіційними членами мережі та регулярно (3-4 рази на рік) зустрічаються та обмінюються власним практичним досвідом та професійними знаннями щодо впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження у своїх муніципалітетах. Як показує закордонний досвід, завдяки таким регулярним зустрічам підвищується ефективність та збільшується кількість впроваджених заходів з енергоефективності в 2 рази.
Пілотними регіонами для розбудови мереж енергоменеджерів були обрані три регіони, а саме Івано-Франківська, Житомирська та Дніпропетровська області.
У п’ятницю 20 грудня 2019 р. об 11:00 у м. Івано-Франківськ за адресою: вул. Незалежності, 40 (готельний комплекс «Надія», зала № 3) розпочнеться перша установча зустріч мережі енергоменеджерів Івано-Франківської області.
На першій зустрічі технічний експерт з енергоефективності Юлія Сабатюк розповість детальніше про мету, формат та перспективи діяльності мережі в Україні. Потім відбудеться представлення міст-учасників пілотної мережі та урочисте підписання Меморандуму про наміри працювати над досягненням спільної мети. Після обіду передбачено коротку презентацію від Володимира Шимкіна, президента ГО “Центр Сприяння Житловим та Муніципальним Реформам”, щодо запуску нового механізму фінансової підтримки з підвищення енергоефективності громадських будівель, що можуть отримати громади. Після чого розпочнеться безпосередня робота членів мережі, зокрема напрацювання пропозицій щодо наступних засідань.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь