A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Відеоуроки для платників

Дата: 07.04.2020 11:56
Кількість переглядів: 512

 

  • ІНФОРМАЦІЯ
  •  

Відеоуроки для платників

  •  

03.04.2020

 

ГУ ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що для допомоги платникам податків Державна податкова служба проводить серію відеоуроків, в яких роз’яснює як правильно користуватися електронними сервісами.

Відеоуроки розміщено на ютуб-каналі ДПС за посиланнями:

 

      1. Як направляти в ДПС листи та звернення за допомогою Електронного кабінету.

 

https://youtu.be/wsGYmcOYScA

 

2. Оформлення запиту щодо отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків:

https://youtu.be/_SKY0auOjSk

 

       3.   Як заповнити декларацію про майновий стан і доходи:

https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4

 

   4. Заповнення квартальної декларації фізичними особами-платниками єдиного податку, які перебувають на ІІІ групі https://www.youtube.com/watch?v=SuFkpDOosB8

 

 

  • минулорічні доходи громадяни можуть в Електронному кабінеті

03.04.2020 Фото без опису

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що незважаючи на запровадження карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, деклараційна кампанія – 2020 триває.

Тобто, фізичні особи-резиденти, які впродовж 2019 року отримували доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) відповідно до умов трудового договору по сумісництву, від надання майна в лізинг, оренду або суборенду, у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, від продажу рухомого чи нерухомого майна, у вигляді виграшів, призів та інших доходів, які підлягають декларуванню зобов’язані самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію про майновий стан і доходи до податкової служби за місцем реєстрації.

У разі, якщо платник податку проживає не за місцем реєстрації (прописки) – Декларація подається до контролюючого органу за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подавати за формою, затвердженою наказом Мінфіну України від 02.10.2015 № 859 з врахуванням змін і доповнень передбачених Наказом Міністерства фінансів України від 25 квітня 2019 року №177.

В Головному управлінні ДПС в області звертають увагу, що Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про  внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19) кампанія декларування доходів громадян продовжена до 1 липня 2020 року, а термін сплати задекларованих сум податків - до 1 жовтня.

Також, з метою зменшення поширення вірусної інфекції, податківці області рекомендують громадянами для подання декларації користуватись засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний вебпортал ДПС.

Крім цього, нагадують, що ДПС України розроблено відеоуроки, які допоможуть платникам заповнити декларацію про майновий стан і доходи. Ознайомитись з відеоуроками можна на субсайті ГУ ДПС у розділі «Відеосюжети», на офіційній сторінці відомства в мережі Facebook або на Yotube каналі ДПС України за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4

  •  
  • нових правил використання РРО відтерміновано

03.04.2020

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)» відтерміновано застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ – ІV групи. Зокрема:

- до 01 серпня 2020 - впровадження застосування програмних РРО, як альтернативи класичним.

- до 1 січня 2021 року продовжено можливість не застосовувати РРО та/або програмні РРО платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) які здійснюють:

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення;

реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет;

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, якщо така діяльність є іншою, ніж визначена пунктом 11 статті 9 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфер торгівлі, громадського харчування та послуг”;

діяльність туристичних агентств, туристичних операторів;

діяльність готелів подібних засобів тимчасового розміщення (група 55.10 КВЕД);

реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

До 1 квітня 2021 року відтерміновано застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій усіма платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями).

Також до 1 січня 2021 року перенесено запровадження процедури «КЕШБЕК».

  •  
  • працівник відпрацював неповний місяць - ЄСВ сплачується у розмірі не менше мінімального страхового внеску

03.04.2020

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області,найманим працівникам за основним місцем роботи, які після виходу з будь-якої відпустки, крім відпустки без збереження заробітної плати, відпрацювали неповний місяць, в якому загальна сума нарахованого доходу за місяць не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки єдиного внеску у розмірі 22 відсотка.

Зазначена норма передбачена частиною п’ятою статті 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

При цьому, згідно з пунктом 9 розділу ІІІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 із змінами і доповненнями, умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця, які передбачені правилами внутрішнього трудового розпорядку і графіками змінності згідно із законодавством.

  •  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень