Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Електронні петиції

Дата: 24.06.2020 20:04
Кількість переглядів: 1118

Фото без опису

Довідка. 

Електронна петиція – це особлива форма колективного звернення громадян до Старобогородчанської с/р ОТГ, що здійснюється через офіційний веб-сайт Старобогородчанської с/р ОТГ за допомогою системи електронної ідентифікації особи. Петиція повинна стосуватися питань місцевого значення, віднесених до компетенції територіальної громади.

Суттєвою перевагою колективного звернення громадян у формі електронної петиції є насамперед зручність, оскільки зникає потреба фізично збирати підписи на підтримку петиції, стояти у чергах, звертатись до органів адміністрації. Достатньо зареєструватись, викласти своє звернення на сайті та спостерігати за кількістю голосів поданих на підтримку петиції. Також важливим є елемент публічності, адже електронну петицію, з моменту її оприлюднення,  може прочитати та підтримати кожен громадянин. З питанням, яке виносить автор (ініціатор) петиції, мають можливість ознайомитись представники ЗМІ, депутати та чиновники ще до набрання такою петицією необхідної кількості голосів.

Зверніть увагу: Петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, інформацію, яка принижує честь і гідність, права та законні інтереси осіб, матеріали та вислови, які становлять загрозу національним інтересам і національній безпеці України, матеріали та заклики, які містять передвиборну агітацію, рекламу товарів, робіт та послуг. Електронна петиція не може містити назву юридичної чи фізичної особи без її на це згоди.

В електронній петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти. На веб-сайті, що здійснює збір підписів, обов’язково зазначається дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію. Відповідальність за зміст електронної петиції несе її автор (ініціатор).

⇒  Положення про е-петиції Старобогородчанської ОТГ

АВТОРИЗАЦІЯ для подання е-петиції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень