Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Звіт за результатами  проекту«Секретний агент ОТГ» моніторингу якості надання послуги з вивезення твердих побутових відходів у Старобогородчанській ОТГ

Дата: 17.07.2020 09:12
Кількість переглядів: 990

Фото без описуЗвіт за результатами  проекту«Секретний агент ОТГ»

моніторингу якості надання послуги з вивезення твердих побутових відходів у Старобогородчанській ОТГ

 

 

1.Методика моніторингу

         Молодіжна рада в Старобогородчанській ОТГ протягом травня-червня 2020 року року реалізувала проект «Секретний агент в ОТГ» за експертної підтримки ГО "Центр політичних студій" в рамках проекту "Голос громади в місцевому  самоврядуванні" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (Dobre), що виконується міжнародною організацією Глобал Комь'юнітіз (GlobalCommunities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку( USAID). 

Мета дослідження - є залучення молоді контролювати якість послуг, що надаються органами місцевого самоврядування та активізація діяльності молодіжного консультативно - дорадчого органу.

В процесі проведення моніторингу були використані інформація про послуги з вивезення ТПВ Старобогородчанськоїсільської  ради з  буклетів, особисті спостереження експертів проекту, зібрані протягом особистих візитів молоді до сільської ради (інформація в ЦНАПі та консультація з працівниками)а також за результатами аналізу документів, розміщених на сайті громади. 

   Моніторинг та оцінка послуг з вивезення ТПВ у Сторобогородчанській ОТГ здійснювались членами МР: Максимів Вікторія та Мартинюк Денис.

  Під час моніторингу експерти опрацювали наступну послугу для моніторингу:

  • Вивезення ТПВ

Моніторинг проводився шляхом опитування щодо якості послуги вивезення ТПВ в Старобогородчанській ОТГ (в рамках співпраці з Програмою  ДОБРЕ/DOBRE.  Дане опитування -  це один із способів отримати зворотній зв’язок від громадян. 

Період проведення моніторингу- опитування проводилося в період з 27 травня по 20 червня 2020 року, опрацювання результатів –червень 2020 рік.

Метод збору первинної інформації – особисте відвідування,  інтерв’ю по анкеті за методикою «Секретного агента», онлайн-опитування та даних  наданих працівниками сільської ради.

Місце опитування: Старобогородчанська  ОТГ

 

2. Позитивні аспекти:

 Підсумки моніторингу свідчать про дотримання значної частини вимог чинного законодавства. Серед позитивних аспектів роботи Старобогородчанської сільської ради слід відзначити наступні:

  Доступність та відкритість:

Надання послуги з  вивезення ТПВ є доступною для всіх жителів ОТГ. Вивезення ТПВ у Старобогородчанській ОТГ проводиться наступним шляхом: сміттєвоз забирає сміття з сміттєвих баків, які жителі громади вивозять на вулицю біля будинків.

Консультаційна інформація про послугу переважно надається особисто в сільській раді і в ЦНАПі.

Особливо варто відзначити оперативність та ефективність комунікації  працівників сільської ради з питань отримання даних для моніторингу.

Послуга надається згідно з графіком.

3. Проблеми:

- Відсутність контейнерів для роздільного сортування сміття;

- Відсутність майданчиків для сортування сміття;

- Відсутність роздільного вивезення ТПВ;

- Відсутність повної інформації щодо послуги на сайті громади.

 

4.Рекомендації

За результатами моніторингу пропонуються такі рекомендації для поліпшення роботи Старобогородчанської сільської ради вивезення ТПВ при виконавчому комітеті:

 

  • Створити усі необхідні умови для сортування сміття в ОТГ: а саме встановити майданчики для сортування сміття з контейнерами та інформаційним стендом. Посортоване сміття можна вивозити на переробку, і завдяки переробці сміття ОТГ мала б можливість заробити додаткові кошти у бюджет громади.
  • Розмістити офіційному сайті: графік вивозу сміття о населених пунктах, вартість оплати за вивезене сміття, а також реквізити для здійснення оплати. 

 

Результати дослідження показали, що респонденти оцінюють якість послуг, що надаються в Старобогородчанськійсільській раді, зокрема, при оцінюванні за 10-ти бальною шкалою всі характеристики отримали середні значення в діапазоні від 6 до 8.

 

Коментар заступника сільського голови Юрія Іванишина: «Питання твердих побутових відходів є надзвичайно актуальним для нашої громади. Це підтверджується тим, що саме дану проблему порушили наші молоді активісти в рамках проєкту «Секретний агент ОТГ». Всі зауваження та рекомендації є слушними та мають бути враховані. Насамперед необхідно оновити інформацію на офіційному сайті громади, щоб вона була доступною та зручною для наших жителів. На часі вже і впровадження сортування сміття. Проте окрім облаштування сортувальних та контейнерних майданчиків у цьому напрямі потрібно вести серйозну розяснювальну роботу з громадянами, починаючи від дитячого садочка та школи».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень