A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

День села – це свято єднання! 407 років с. Нивочин!

Дата: 24.05.2021 21:51
Кількість переглядів: 3540

Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Сонячного недільного дня, 23 травня 2021 р, у с. Нивочин відсвяткували День Села.

 Із теплими словами до своїх односельців звернулась староста Оксана Федорів. Вітаючи односельчан зі святом, Оксана Степанівна подякувала людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. Висловила подяку нашим спонсорам Василю Олексійовичу Друку,за допомогу у придбанні музичної апаратури для Будинку культури, Володимиру Миколайовичу Качановському,за допомогу у придбанні проектора для Будинку культури, Віталію Володимировичу Герезі і Вадиму Станіславовичу Совецькому, за важливий і вагомий внесок у розвиток с. Нивочин. А також побажала всім односельцям розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши , що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

  У цей день на свято завітали голова Старобогородчанської територіальної громади Володимир Петришин. Володимир Ярославович привітав усіх присутніх зі святом та підкреслив, що щоденна праця жителів села, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу. «Бажаю вам миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Ми разом з вами будемо прикладати максимум зусиль, щоб ваше село розвивалося, оновлювалося і змінювалося на краще, зростав його економічний і культурний потенціал», – зазначив очільник громади. Володимир Петришин висловив щиру подяку  за розвиток культури директору Будинку культури Оксані Цюпі.

Також на святі були присутні заступник голови ТГ Анна Тимків, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Ольга Близнюк, старостівни наших навколишніх сіл Ірина Трінчук, Ніна Хмелівська, депутати нашої громади. Священнослужителі наших храмів отець Роман і отець Ярослав.

А потім розпочався святковий концерт, де музичні вітання жителям села чергувалися з врученням подарунків. Ведучими дійства були Тетяна Попадич і Василь Попадич. Вручили медалі учасникам бойових дій АТО Олексину Роману Івановичу, Феценець Роману Васильовичу, Вагілю Андрію Миколайовичу, Дутчаку Ігору Васильовичу. Привітали господинь і вручили подарунки конкурсу «Найквітучіше подвір'я с.Нивочин».

Вітали жителів села, які в цьому році святкували такі ювілейні дати як 80,85 років. Не обійшли теплим словом трьох немовлят, які народилися в цьому році. Приємний настрій всім глядачам дарували наші дітки садочку «Ластівка». Керівники Надія Дутчак і Мар'яна Білусяк. Учні 4 класу, керівник Дарія Говера. Своїми чаруючими голосами жителів вітав церковний хор УПЦ святого Миколая Мерлікійського. Декламувала вірш «Мій рідний край» Богдана Пліхтяк. Прекрасним, милозвучним голосом усіх вітав Ігор Глеб,соліст гурту «Знай наших» .Чарівними голосами жителів вітали гості з Старих Богородчан Міхаела Завійська і Давід Завійський. Тетяна Мартинець вітала своїм милозвучним голосом присутніх. Тетяна Попадич подарувала пісню .Сергій Цюпа І Настя Стельмах продемонстрували романтичний танець. Своїм артистизмом колектив «Гармонія» додали усім учасникам Дня села гарного настрою. Учні Нивочинської гімназії подарували пісню і гарний танець,  керівник Ліля Магдій. Запальний танець - сюрприз отримав велику кількість оплесків і посмішок у глядачів. Завершився концерт піснею «Єднаймося люба родино».

Ольга Іванівна Близнюк вручила подяку Оксані Романівні Цюпі за професійну організацію та проведення культурно – мистецького свята.

"У нас чудова команда однодумців, людей, які готові змінити і розвивати наше село. Я щиро дякую усім хто прагне цього і докладає максимум зусиль " - зазначила Оксана Романівна.

Оксана Степанівна подякувала усім учасникам святкового концерту і жителям села за присутність.

Біля Будинку культури була організована фотозона «МИ – ЛЮБИМО НИВОЧИН». На території Будинку культури працювала виїздна кухня від кафе «ЮМОС». Усі мали змогу купити шашлик з картоплею, бограч і інше.

Директор БК с. Нивочин                                                                Оксана Цюпа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь