A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Керівниками НЕ народжуються, а стають!

Дата: 06.07.2021 10:38
Кількість переглядів: 2981

       З чого починається школа? Відповіді на це запитання можуть бути різноманітні. Хтось скаже, що це буквар та прописи, хтось – перший дзвінок… Відповідей  може бути багато. Але  здається зрозумілим той факт, що школа починається з керівника.

    Сучасна школа – це складний живий організм. Учень заходить до класу і не замислюється скільки людей  працює для нього. Щодня творчі, фізичні духовні енергії багатьох людей зливаються воєдино, щоб дитині у школі було комфортно й затишно.  Нота кожного є складовою загальної мелодії. Тоді вона звучить…      А диригентська паличка – в руках  керівника.

   Сьогодні керівник освітнього  закладу – це адміністратор, економіст, юрист, менеджер, фахівець із кадрів. І, звичайно, психолог, соціолог, педагог. Людина мудра, порядна, відповідальна.

       Керівниками не народжуються, ними стають. Адже це має бути людина, яка обов’язково  вміє доводити розпочату справу до кінця, яка вірить в успіх і вміє його досягати. Саме таким є  Михайло Васильович Олексин, керівник Нивочинської гімназії. Адже ця посада ніколи не була простою. Доводиться постійно перебувати під пильною увагою підлеглих, вирішувати безліч проблем та приймати вагомі та відповідальні рішення.

 Завдяки оптимізму та відданості своїй праці нерідко Михайло Васильович працював ненормований робочий день. Саме ця безперервна наполегливість  нашого керівника принесла йому високий соціальний статус та авторитет серед учнів, батьків, працівників  школи, жителів села.

     Михайло Васильович закінчив  факультет історії та суспільствознавства  Івано-Франківського педагогічного інституту ім. Василя Стефаника у 1980 році, а вже в листопаді 1988 року очолив тоді ще Нивочинську восьмирічну школу.  Це були нелегкі часи як для школи, так і для країни в цілому.

   Проте він ніколи і ні в якій ситуації не опускав руки, завдяки своїй наполегливості, терпеливості впевнено  долав усі перешкоди.

    Саме завдяки ініціативі  директора школа першою у колишньому Богородчанському районі перейшла на п’ятиденне навчання і однією із перших  збільшила кількість годин із  фізичної  культури.    

     Михайло Васильович  зарекомендував себе як чудовий  фахівець в освітньому процесі. Учні закладу завжди брали участь у олімпіадах та різноманітних конкурсах, здобуваючи   хороші результати, отримуючи  призові місця, не тільки  у ІІ етапі олімпіад , але і у ІІІ обласному етапі.  Про це свідчить велика кількість грамот, подяк  від районної та місцевої влади. Звичайно, це  все є наслідком компетентності та творчого підходу до справи, вміле висококваліфіковане управління освітнім процесом керівника.

    За час керівництва Михайла Васильовича значно підсилилась  матеріально-технічна база закладу. У 2006 році заклад було газифіковано, господарським методом зведено приміщення  паливної, закуплено та встановлено газові котли,  підведено воду.

       А у 2017 році, завдяки ініціативі директора, підтримці   громадськості села, батьків розпозпочалися роботи по відновленню колишнього приміщення колгоспного приміщення для  дитячого садочка.  Багато робіт було виконано  на благодійній основі. А вже у грудні 2018 року запрацювала дошкільна група «Ластівка» у Нивочинському навчально-виховному комплексі.   І це знову свідчить про беззаперечний авторитет, вміння  знаходити спільну мову, долати труднощі  і впевнено йти вперед. І з цим завданням директор  справився на відмінно.

     У школі функціонують два комп’ютерні класи, облаштовано внутрішні санвузли.      А що вже говорити про те, скільки зусиль докладається щороку  для поточного ремонту приміщень. І всюди Михайло Васильович  намагається зробити якнайкраще  для школи.

     Завдяки співпраці Михайла Васильовича з місцевою владою, батьківським колективом  постійно зміцнюється навчально-матеріальна база, зокрема замінено вікна  та двері  на металопластикові.

     Це керівник, який вболіває  за свою справу, прагне до того, щоб про школу  відгукувались  не як про освітній заклад, а про храм науки, в якому  б хотілося усім навчатися і працювати.

     Чим живе керівник? Звичайно, школою!  Іншого не може бути, іншого не дано. Таким і є Михайло Васильович - Керівник  з великою букви, який працює за покликанням, величезний патріот своєї справи, який присвятив управлінській діяльності  33 роки.

        Бажаємо  Вам міцного здоров'я, успіхів у всіх починаннях, творчої енергії,  натхнення й тепла!

       Нехай усе задумане втілюється, усе загадане збувається! Домашнього тепла і затишку, подальшої плідної праці на освітянській ниві!

      Щастя, миру й добра!

 

З подякою та найщирішими побажаннями,

педагогічний, учнівський, батьківський

колективи Нивочинської гімназії

 

Сільський голова, апарат та

депутатський корпус

Старобогородчанської сільської ради                                   Володимир Петришин

 

Голова Богородчанської

профспілкової організації

працівників освіти і науки України                                         Іван Кіф’як

 


   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь