A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Фонд соціального страхування України інформує!

Дата: 29.07.2021 19:02
Кількість переглядів: 861

Фото без опису

До уваги потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань !

 

Відповідно до частини третьої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» Фонд соціального страхування України фінансує витрати на медичну та соціальну допомогу, у тому числі на санаторно-курортне лікування, якщо цю потребу визначено висновками медико-соціальної експертної комісії та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю (у разі її складення).  

            Механізм забезпечення потерпілих санаторно-курортним лікуванням передбачений Порядком відшкодування витрат за надані послуги санаторно- курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженим постановою правління Фонду від 24.05.2017 № 33 (зі змінами).

          Згідно з пунктом 9 Порядку № 33 для взяття на облік (за санаторно-курортною путівкою) потерпілі подають до органів Фонду:

- заяву за формою, встановленою виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України;

- висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні та про потребу у супроводі (якщо таку потребу визначено);

- довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою № 070/о;

- індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю (за наявності);

- копію паспорта потерпілого та особи, яка супроводжує потерпілого, якому за висновком МСЕК визначено потребу в супроводі.

Під час подання копій документів, передбачених цим пунктом, пред'являються оригінали зазначених документів.

Органи Фонду за наявності документів, передбачених пунктом 9 цього Порядку, здійснюють реєстрацію заяв та ведуть облік потерпілих, яким МСЕК визначив потребу у санаторно-курортному лікуванні, відповідно до профілю захворювання, у порядку черговості подання заяв.

Датою взяття на облік потерпілих вважається дата подання заяви. Забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих, які перебувають на обліку, у поточному році здійснюється в межах запланованої у попередньому році кількості осіб, що надали відповідні заяви на поточний рік, та в межах коштів, передбачених у бюджеті Фонду, кошторисів відповідних Органів Фонду і фінансових можливостей Фонду на ці цілі.

 Орган Фонду на підставі документів, зазначених в пункті 9 Порядку, погоджує із санаторно-курортним закладом прийняття потерпілого на санаторно-курортне лікування та повідомляє заклад про граничний розмір витрат для відповідної категорії потерпілого та супроводжуючої особи (за наявності).

Орган Фонду у разі отримання від санаторно-курортного закладу відмови щодо прийняття потерпілого відповідної категорії та супроводжуючої особи (за наявності) для забезпечення санаторно-курортним лікуванням інформує про це потерпілого, і пропонує вибрати інший заклад.

    У разі  самостійного придбання потерпілим путівки за профілем
відповідно  до  наслідків  виробничої   травми   чи   професійного
захворювання  згідно  з довідкою за формою N 070/о (
va302282-99 )
до санаторію, з яким не укладено договір її вартість компенсується
робочими  органами  виконавчої  дирекції Фонду у розмірі не більше
вартості   путівок  у  санаторії  відповідного  профілю,  з  якими
робочими  органами виконавчої дирекції Фонду укладено договори, за умови  перебування  потерпілого на обліку для санаторно-курортного лікування  та  за  наявності  документів,  що підтверджують сплату вартості     путівки     (прибутковий     касовий     ордер    або розрахунково-касовий  чек),  та  відповідно заповненого зворотного талона  до  придбаної  путівки.  {  Абзац другий пункту глави 2 іззмінами,   внесеними   згідно   з   Постановою  Фонду  соціальногострахування  від  нещасних  випадків на виробництві та професійнихзахворювань N 40 (
z0120-13 ) від 25.12.2012 }

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень