A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Івано-Франківський обласний центр зайнятості інформує

Дата: 18.08.2021 11:27
Кількість переглядів: 878

В Калуші відбувся форум «Ми працюємо, щоб працювали ви!»

 

З панельних дискусій розпочався 17 серпня 2021 року в Калуській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості форум «Ми працюємо, щоб працювали ви!». Темами для спілкування стали «Ринок праці Калущини: тенденції та перспективи», «Нові форми партнерських відносин з роботодавцями», «Кар’єрне зростання як фактор професійного успіху».

У обговоренні взяли участь заступник голови Калуської районної державної адміністрації Оксана Канюка, голова Калуської районної ради Михайло Лаврів, Калуський міський голова Андрій Найда, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, директор Калуської міськрайонної філії обласного центру зайнятості Сергій Дудинець, заступник директора-начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Людмила Сірко, роботодавців Калущини, представники навчальних закладів Прикарпаття.

В.Цимбалюк зауважив: «Служба зайнятості організовує такі зустрічі для того, щоб роботодавці та представники навчальних закладів, органів влади мали можливість обговорити нагальні питання, зокрема, чи готові сьогодні випускники вищих чи професійно-технічних навчальних закладів працювати на території нашої держави, наскільки своєю працею вони зможуть допомогти суспільству і, зокрема, окремій громаді. Якісно підготовлений фахівець – це  ключовий фактор, що дасть можливість розвиватися суспільству, а рівень заробітної плати – це те, що в першу чергу впливає на міграцію громадян за межі України».

Учасники зазначали, що робітничі професії залишаються затребуваними на ринку праці Калуського району та усієї області. Ринок праці потребує кваліфікованих робітників з високим рівнем мотивації до праці та високою продуктивністю. І така праця повинна високо оцінюватися у рівні заробітної плати.

Представники навчальних закладів поінформували про ті професії, за якими вони проводять навчання, та про питання працевлаштування випускників, проходження виробничої практики, фінансове забезпечення профтехосвіти.

Друга частина форуму – інтерактивний захід «Майстерня професій», що відбувся на площі біля Калуської міськрайонної філії для дітей, які відпочивають на базі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лімниця».

Свої локації презентували навчальні заклади та роботодавців, де за допомогою майстер-класів, вікторин, конкурсів учні мали можливість познайомитися з 20 професіями та спеціальностями, актуальними на ринку праці Калущини, зокрема, кравець, кінолог, бджоляр, поліцейський, пожний-рятувальник, флорист, кухар, кондитер, електрогазозварник, водій автотранспортних засобів, стоматолог, медична сестра, покоївка, продавець продовольчих товарів тощо.

Також діти мали можливість пройти профдіагностичне тестування на визначення професійних схильностей та ознайомитися з професією профконсультант, яку презентували працівники обласного центру зайнятості.

На завершення «Майстерні професій» учасники отримали подарунки.

 

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь