A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Підтримка посівної кампанії, яка має невдовзі стартувати там, де це можливо.

Дата: 21.03.2022 15:22
Кількість переглядів: 182

ШАНОВНІ  ЖИТЕЛІ  СТАРОБОГОРОДЧАНСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Активні бойові дії на півночі, сході та півдні нашої держави вже 26-ий день демонструють згуртованість українців: військовослужбовців, добровольців, волонтерів та простих громадян у боротьбі за нашу суверенність та незалежність. Співвітчизники дають гідну відсіч ворогу, що ступив з війною на українську землю.

Проте задля життєзабезпечення усіх територій та недопущення зриву посівної кампанії, коли на хлібодайних чорноземах батьківщини ведуться запеклі бойові дії або значна частина наших земель перебувають у зоні активних бойових дій, центр та особливо захід країни має продемонструвати єдність.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "на всій нашій землі" треба зробити повноцінну посівну кампанію, "наскільки це можливо".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наразі баланси свідчать, що Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці, але ми маємо думати і про майбутнє.

Уряд концентрується на питанні продовольчої безпеки як на одному з пріоритетних в умовах війни.

Тому уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, яка має невдовзі стартувати там, де це можливо, – заявив він.

Кабмін затвердив рішення, яким держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов’язаних з сільськогосподарською діяльністю.

Також аграріям будуть надаватися державні гарантії на 80% суми залучених ними кредитів.

"Це дозволить нашим фермерам отримати кошти на проведення посівної та бути впевненими, що в разі втрати врожаю вони не збанкрутують, а також уряд налагоджує нові ланцюги постачання пального і веде перемовини з найбільшими світовими компаніями", – резюмував Шмигаль.

Старобогородчанська сільська рада звертається до суб’єктів господарювання, які здійснюють сільськогосподарську діяльність на території нашої громади, максимально задіяти усі посівні площі: бо наша багата українська земля годує не лише нас, а й інші країни. Україна входить до п?ятірки провідних експортерів світу. Вона перша за експортом соняшникової олії та шроту, другаза експортом ячменю та ріпаку, третя – за житом та сорго. Україна забезпечує майже 10% світових поставок зерна. І якщо Україна цієї весни не проведе максимально посівну компанію - це спричинить продовольчу кризу.

Уклінно просимо власників та користувачів особистих сільськогосподар-ських угідь обробити усі орні землі, щоб жоден клаптик родючих земель не простоював, а приносив урожаї.

Тим, хто не має змоги обробляти сільськогосподарські землі - надати їх в оренду сільськогосподарським підприємствам або ж фермерам.

Маємо згуртуватися, щоб кожен гектар наших родючих земель заврожаїв влітку та восени, щоб ми були з продовольством, щоб нарешті над нами було мирне небо.

В єдності наша сила, разом  — до перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь