A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Яких шкідників та хвороб очікувати в посівах  сільськогосподарських рослин у квітні – прогноз  спеціалістів Держпродспоживслужби Івано-Франківщини

Дата: 06.04.2022 18:34
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Яких шкідників та хвороб очікувати в посівах  сільськогосподарських рослин у квітні – прогноз  спеціалістів Держпродспоживслужби

Івано-Франківщини

 

Агрокліматичні умови зимового періоду 2021-2022 років були сприятливими для перезимівлі шкідників та хвороб сільськогосподарських культур.

Погодні умови протягом березня для подальшого розвитку озимих культур та багаторічних трав, а також для сівби ранніх ярих зернових та зернобобових культур були задовільними.

Попередні дані фітосанітарного моніторингу свідчать про добру перезимівлю основних шкідників та задовільний фізіологічний стан переважної більшості з тих, що збереглися. Вони в свою чергу, за сприятливих агрокліматичних умов спроможні відновити численну та якісну популяцію. А тому моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин набуває важливого значення для подальшого регулювання чисельності шкідливих організмів з метою мінімізації негативної дії їх на врожаї.

 

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини підготували детальний прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту основних сільськогосподарських рослин у господарствах області у квітні 2022 року, який можна завантажити за  посиланням.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень