A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Медики готові до боротьби з холерою.

Дата: 27.06.2022 16:02
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

Медики готові до боротьби з холерою

Минулого тижня, за участі лікарів-епідеміологів Богородчанського відділу, у КНП «Богородчанська ЦЛ» та «Лисецька лікарня» проведені семінари-навчання лікарів і середнього медперсоналу з питань клініки, епідеміології та профілактики холери. Розглянуті нормативні документи, на яких грунтуються первинні заходи при виявленні хворого (трупа) або зараження на особливо небезпечні інфекції, що мають міжнародне значення, оновлені схеми сповіщення при виявленні хворого або підозрі зараження холерою та іншими небезпечними інфекціями неясної етіології.

23-24.06.2022р. у вказаних закладах з медпрацівниками відпрацьовані практичні навички одягання і зняття протичумних костюмів (ПЧК), ситуаційні задачі при виявленні хворих з підозрою на особливо небезпечні інфекції, в т.ч. холеру, відбір проб біоматеріалу від хворих тощо.

Розгортання госпітальної бази (госпіталь, ізолятор, обсерватор) на поодинокі випадки холери передбачено в інфекційному відділенні КНП «Богородчанська ЦЛ», а в терапевтичному відділенні КНП Лисецька лікарня» буде облаштовано ізолятор для контактних осіб та обсерватор для лікування хворих з симптомами гострих кишкових інфекцій.

Стаціонари лікарень, які можуть бути перепрофільовані для надання медичної допомоги на поодинокі випадки холери, забезпечені антибіотиками,  засобами для регідратації, дезінфектантами, спецодягом.

 

Завідувач відділення епіднагляду та

профілактики інфекційних хвороб

Богородчанського відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                 Надія ГЛУШКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень