A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Розповсюдженню інфекційних захворювань можна запобігти.

Дата: 28.06.2022 09:50
Кількість переглядів: 164

Розповсюдженню інфекційних захворювань

можна запобігти.

Під час карантину у зв’язку з COVID – 19 уряд тимчасово дозволив залучення до роботи осіб без проходження попереднього (при прийнятті на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів.

Через те більшість працівників закладів освіти, громадського харчування, торгівлі, харчової промисловості, побутового обслуговування працювали і далі працюють без медичних оглядів та обстежень, що стало причиною росту інфекційних захворювань серед населення області.                  

Згідно проведеного епідеміологічного аналізу інфекційної захворюваності серед населення області за 5 місяців 2022р.відмічається ріст захворюваності на гострі кишкові інфекції у порівнянні з аналогічним періодом 2021р. в 3,85 раз, ріст захворюваності на ГКІ спостерігається в усіх районах області.

Найвищий ріст захворюваності зафіксовано в Івано-Франківському районі – 31,8 раз. В десяти територіальних громадах (територія обслуговування Богородчанського відділу) за 5 місяців зареєстровано 15 випадків туберкульозу органів дихання, 32 - гастроентероколіти, 1 - сальмонельоз, 1 – дизентерія, що значно більше ніж в минулому році.

Збільшилась на 10% захворюваність на туберкульоз органів дихання, на 13% зросла і кількість бактеріологічно підтверджених форм.

Серед причин виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань важливе місце посідає неналежна організація та проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, передбачених постановою КМУ від 23.05.2001р №559 та наказом МОЗУ від 23.07.2002р. №280 зі змінами внесеними наказами МОЗУ від 21.02.2013р. №150, від 28.07.2014р. №527, від 11.11.2020р. №2591.

Спеціалісти відділу надіслали інформаційні листи головам територіальних громад, начальникам відділів освіти, в яких рекомендували взяти під особистий контроль організацію та проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів та обстежень декретованого контингенту з метою попередження виникнення спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань та росту захворюваності.

Попереджаємо, що працівники, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, від роботи відсторонюються і можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Повідомляємо, що Богородчанський відділ за заявницьким принципом проводить профілактичні лабораторні дослідження декретованого контингенту (в т.ч. працівників закладів освіти) для оформлення особової медичної книжки.

Звертаємо Вашу увагу, що воєнний стан не впливає на порядок проходження обов’язкових медичних оглядів.

 

 Т.в.о.начальника  відділу                                                         Лілія КОНЦУР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь