A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує:

Дата: 04.07.2022 17:01
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

З метою профілактики виникнення харчових отруєнь та масових кишкових захворювань повідомляємо про те, що для участі в  ярмарках, фестивалях, прощах та інших масових заходах операторам ринку харчових продуктів необхідно:

  • Бути зареєстрованими в єдиному державному реєстрі  Держпроспоживслужби, (ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових продуктів»);

 

 - Рухомі та/або тимчасові потужності (палатки, кіоски, прилавки, рухомі транспортні засоби для торгівлі) повинні:

 

- утримуватися в чистоті та належному стані (торгові місця повинні бути обладнані прилавками, стелажами, виробничими столами, навісами і т.п.);

 

- забезпечувати захист харчових продуктів від будь-якого ризику забруднення (атмосферних опадів, пилу, шкідників та гризунів);

 

- бути обладнані засобами для підтримання належної особистої гігієни (рукомийниками, милом, дезинфікуючий засіб для обробки рук, одноразовими рушниками, вологими серветками);

 

- поверхні (включаючи поверхню обладнань), що контактують з харчовими продуктами, утримуватися у непошкодженому стані, легко чиститись та дезінфікуватися, виготовлені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;

 

- бути забезпечені гарячою та/або холодною питною водою у необхідній кількості;

 

- мати належні засоби для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю (холодильне обладнання);

 

  • забезпечувати розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їх забруднення (дотримуватися товарного сусідства);

 

  • суворо дотримуватися термінів придатності харчових продуктів та готових страв, а також умов їх зберігання;

 

  • реалізація харчових продуктів можлива лише при наявності супровідних документів про їх походження та якість (товаро-транспортна накладна, декларація виробника, якісне посвідчення);

 

  • працівники повинні мати на робочих місцях особисті медичні книжки з допуском до роботи та спецодяг;.

 

  • відпуск харчових продуктів проводити виключно в одноразовий паперовий чи пластиковий посуд, дозволений для контакту з харчовими продуктами;

 

  • забороняється торгівля кремовими кондитерськими виробами,  салатами, заправленими майонезами, паштетами, та іншими особливо швидкопсуючими продуктами а також харчовими продуктами, виготовленими в домашніх умовах.

 

 

Начальник Богородчанського

управління ГУ ДПСС в області                                                                    В. Лерчук Лутчак Т.Ф.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень