Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує:

Дата: 04.07.2022 17:01
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

З метою профілактики виникнення харчових отруєнь та масових кишкових захворювань повідомляємо про те, що для участі в  ярмарках, фестивалях, прощах та інших масових заходах операторам ринку харчових продуктів необхідно:

  • Бути зареєстрованими в єдиному державному реєстрі  Держпроспоживслужби, (ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових продуктів»);

 

 - Рухомі та/або тимчасові потужності (палатки, кіоски, прилавки, рухомі транспортні засоби для торгівлі) повинні:

 

- утримуватися в чистоті та належному стані (торгові місця повинні бути обладнані прилавками, стелажами, виробничими столами, навісами і т.п.);

 

- забезпечувати захист харчових продуктів від будь-якого ризику забруднення (атмосферних опадів, пилу, шкідників та гризунів);

 

- бути обладнані засобами для підтримання належної особистої гігієни (рукомийниками, милом, дезинфікуючий засіб для обробки рук, одноразовими рушниками, вологими серветками);

 

- поверхні (включаючи поверхню обладнань), що контактують з харчовими продуктами, утримуватися у непошкодженому стані, легко чиститись та дезінфікуватися, виготовлені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;

 

- бути забезпечені гарячою та/або холодною питною водою у необхідній кількості;

 

- мати належні засоби для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю (холодильне обладнання);

 

  • забезпечувати розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їх забруднення (дотримуватися товарного сусідства);

 

  • суворо дотримуватися термінів придатності харчових продуктів та готових страв, а також умов їх зберігання;

 

  • реалізація харчових продуктів можлива лише при наявності супровідних документів про їх походження та якість (товаро-транспортна накладна, декларація виробника, якісне посвідчення);

 

  • працівники повинні мати на робочих місцях особисті медичні книжки з допуском до роботи та спецодяг;.

 

  • відпуск харчових продуктів проводити виключно в одноразовий паперовий чи пластиковий посуд, дозволений для контакту з харчовими продуктами;

 

  • забороняється торгівля кремовими кондитерськими виробами,  салатами, заправленими майонезами, паштетами, та іншими особливо швидкопсуючими продуктами а також харчовими продуктами, виготовленими в домашніх умовах.

 

 

Начальник Богородчанського

управління ГУ ДПСС в області                                                                    В. Лерчук Лутчак Т.Ф.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь