A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ СЕЛА СТАРІ БОГОРОДЧАНИ

Дата: 12.10.2022 10:27
Кількість переглядів: 155

Фото без опису

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ СЕЛА СТАРІ БОГОРОДЧАНИ

Український інститут національної пам’яті є однією з перших державних установ, яка ініціювала в Україні процес деколонізації, тобто позбавлення від ідеологічних кліше та міфів російської імперської спадщини. Ми вважаємо дерусифікацію та деколонізацію логічним продовженням декомунізаційних процесів. Позбавлення від російських і залишків радянських назв і символів у публічному просторі цілком очікувано набуло обертів на рівні громад після повномасштабного російського вторгнення. Зокрема, Старобогородчанська сільська рада виступає з ініціативою перейменувати вулиці Ковпака та Руднєва у с.СтаріБогородчани.

Старобогородчанська сільська рада розпочинає етап громадського обговорення перейменування топонімів (вулиць Ковпака та Руднєва) в рамках процесу деколонізації. Протягом двох місяців, до 12 грудня, всі охочі зможуть надати свої пропозиції щодо перейменування згаданих вулиць. 

У цей період в сільській раді прийматимуть від громадян пропозиції щодо перейменування об’єктів топоніміки в електронній і письмовій формах. Письмові пропозиції можна направляти за адресою: виконавчий комітет Старобогородчанської сільської ради (вул.І.Франка,1, с.СтаріБогородчани, Івано-Франківського району Івано-Франківської області, 77712). Електронні пропозиції  -  https://st-bogorodchany-gromada.gov.ua/. ПІБ, адреса (прописка та місце проживання), контактні дані громадянина, який подає пропозицію; зміст пропозиції з обґрунтуванням та прив’язкою до конкретної вулиці; дату надання пропозиції, а також підпис (для письмових). Анонімні пропозиції не розглядатимуться.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень