A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 21.10.2022 15:32
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

 

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

За результатами аналізу вимірювань природного радіаційного фону на Прикарпатті  можна визнати як радіаційно безпечним.

Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території м. Івано-Франківська станом на 21 жовтня 2022 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год. ). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.

Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:

? на агропродовольчих ринках:

-  овочі (середній вміст Cs – 31,1-32,018 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));

-  фрукти (середній вміст Cs – 50,52-55,48 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));

-  гриби свіжі (середній вміст Cs – 106,81-174,53 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));

-  гриби сухі (середній вміст Cs – 521,81-594,49 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).

? на промисловому виробництві харчових продуктів:

-  м'ясо та м'ясні продукти (середній вміст Cs – 3,28-3,34 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 3,94-4,03 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

-  овочі (середній вміст Cs – 3,52-4,87 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг), St 2,03-2,58 – Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

-  соя (середній вміст Cs – 4,20-15,17 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 4,48-4,74  Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

-  соняшник (середній вміст Cs – 4,76-5,04 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,93-4,13  Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

-  гриби сухі (середній вміст Cs – 26,90 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг), St – 5,56  Бк/кг (при нормі 250 Бк/кг)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень