A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Комунальне Підприємство Старобогородчанської сільської ради інформує про намір зміни чинного тарифу на послуги з вивезення побутових відходів.

Дата: 29.12.2022 15:24
Кількість переглядів: 1263

Фото без опису

Інформація про намір зміни чинного тарифу на послуги з вивезення побутових відходів

   Керуючись Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» доводимо до відома споживачів про намір змінити чинний тариф на послуги з вивезення побутових відходів.

Обгрунтування причин зміни тарифу

        Керуючись постановою КМУ № 1010 від 26.07.2006 р. «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» зі змінами та доповненнями,  постановою КМУ  № 869 від 01.06.2011 р. «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» зі змінами та доповненнями, у Комунального підприємства Старобогородчанської сільської ради виникла гостра необхідність у приведенні тарифів на вивезення ТПВ у відповідність до нормативної бази та економічно - обгрунтованих показників.

Графік вивезення твердих побутових відходів для населення

Назва населеного пункту

Дні тижня

Кількість рейсів

Старі Богородчани

1-ша та остання субота місяця

5-6

Скобичівка

1-ша субота місяця

3

Нивочин

2-га субота місяця

1

Гринівка

2-га субота місяця

1

Лесівка

2-га субота місяця

1

 

   Тверді побутові відходи  з бюджетних установ  та інших споживачів вивозять згідно укладених договорів.

Рішенням виконавчого комітету Старобогородчанської сільської ради від 13.02.2018 р. № 10 « Про затвердження тарифів на вивезення та захоронення (утилізацію) твердих побутових відходів на території ОТГ», введено в дію з 01.03.2018 року та затверджено  тариф на вивезення ТПВ  в розмірі: 10,00 грн. з господарського двору і 50,00 грн. з однієї торгової точки.

Повна собівартість  діючого тарифу становить 10грн. з одного двору.

За час дії тарифу з 2018 року  значно зросли  виробничі витрати на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, які не залежать від господарської діяльності  Комунального підприємства Старобогородчанської сільської ради, а саме:

1). За рахунок збільшення мінімальної заробітної плати  з 3723,00грн. до 6700,00грн.  збільшився  річний фонд оплати праці на 57%

2). Витрати на пальне  зросли з 27,11грн. за літр  на 55,00грн. за літр, зростання становить 49,30%

Повна собівартість зросла до 82,00грн./м3, що  становить 52%.

Коригування  тарифу здійснюється у зв’язку з тим, що діючий тариф не покриває витрати на їх надання. Так, рівень відшкодування діючим тарифом фактичної собівартості надання послуги із вивезення твердих побутових відходів за попередній період становить 52%.

На підставі вищенаведеного доводимо до відома споживачів послуг економічно - обгрунтовані планові тарифи (витрати) з вивезення твердих побутових відходів для населених пунктів Старобогородчанської територіальної громади:

Планові тарифи:  10 грн. з однієї особи на місяць.

         Планові відкориговані тарифи на вивезення твердих побутових відходів для всіх груп споживачів планується ввести в дію з дня затвердження тарифів Старобогородчанською сільською радою.

Зауваження і пропозиції  від фізичних та юридичних осіб  приймаються протягом 10 календарних днів з 29.12.2022 р. за адресою:

77712 Івано-Франківська  обл.,  Івано-Франківський р-н., с. Старі Богородчани вул. Франка  буд.1 та на електрону пошту: st_bogorodchany@i.ua

Розрахунок витрат на вивезення та утилізацію ТПВ

Директор

КП «Старобогородчанської                                                           І.М.Юрчишин

сільської ради»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень