A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Про випадок групового інфекційного захворювання в приватній садибі «Скита» смт. Ворохта Надвірнянського району

Дата: 16.01.2023 14:26
Кількість переглядів: 82

Про випадок групового інфекційного захворювання в приватній садибі  «Скита» 

смт. Ворохта Надвірнянського району

 

Повідомляємо, що 15.01.2023 року з Надвірнянського районного відділу ДУ «ІФОЦКПХ МОЗУ» отримано повідомлення про випадок групового захворювання 19 дітей, які проживали в приватній садибі «Скита»  смт. Ворохта, Надвірнянського району, Івано-Франківської області.

Відпочинкова група із м. Кропивницький 12.01.2023 о 11:00 год. в кількості 52 осіб, в тому числі 45 дітей та 7 дорослих, прибули на відпочинок в приватну садибу «Скита» смт. Ворохта, Надвірнянського району, Івано-Франківської області. Група проживала та харчувалася в даній приватній садибі.

13.01.2023 року  в другій половині дня частина дітей відчули погіршення самопочуття, а саме:  скаржились на загальну слабкість, нудоту, блювоту, біль в животі, підвищення температури тіла до 37,5-38 С0 та пронос до 4-6 разів на добу. 14 дітей були госпіталізовані до Надвірнянської дитячої лікарні та 5 дітей до інфекційного відділу Надвірнянської ЦРЛ з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт, ентероколіт». Стан хворих у 5-ти осіб –середнього ступеня  важкості та у 14- легкого ступеня важкості.

15.01.2023 року спеціалістами Яремчанського відділу Надвірнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочато проведення санітарно-епідеміологічного розслідування даного спалаху по місцю перебування хворих та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів в приватній садибі «Скита»  смт. Ворохта Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Для лабораторного дослідження відібрано 30 змивів на патфлору з об’єктів навколишнього середовища та 1 пробу води питної для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження.

Підготовлено  інформаційні листи до Ворохтянської селищної ради, Надвірнянської РДА, Івано-Франківської ОДА, ГУ Національної поліції в Івано-Франківської області.        

Протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації в осередку захворювання  тривають.

Станом на 10:00 год 16.01.2023 року всі хворі діти виписані з лікарні.

 

Водночас, наголошуємо керівникам дитячих груп, які планують здійснювати відпочинок дітей в приватних закладах, перевірити чи обраний заклад зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів та внесений в державний реєстр закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Керівникам приватних садиб, які планують здійснювати відпочинок організованих груп дітей, необхідно звернутися до територіального відділу/управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для здійснення безпечного відпочинку дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь