A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

З Днем Соборності України!

Дата: 21.01.2023 13:00
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Шановні мешканці Старобогородчанської громади!

Прийміть  найщиріші вітання з нагоди Дня Соборності України!

22 січня – свято Великої Злуки українського народу, яке символізує нездоланність духу нашого народу та єдність усіх українців, яке запалило яскравий промінь нашої державності.

Події 22 січня 1918 і 1919 років тісно пов’язані між собою. Вони допомогли зрушити заржавіле колесо історії, засвідчили світові, що Україна хоче бути вільною, самостійною і зробити свій внесок у розвиток людства.

Проголошення IV Універсалу 22 січня 1918 року має неоціненне значення в історичному аспекті. Це було встановлення української влади на всіх теренах України. Рівно через рік проголошено Акт Злуки и соборну Українську державу. Тоді здавалося, що українці осягнули все, про що мріяли. Та попереду на них чекали понад сім десятиліть страждань і мук в імперському ярмі. Як єдина нація ми остаточно усвідомили себе 1991 року, коли переважна більшість українців на референдумі заявила, що прагне творити, розбудовувати власну самостійну державу.

Проте й сьогодні наші вороги ніяк не бажають аби ми жили в єдиній соборній європейській Українській державі. Це підтверджує повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого 2022 року. Проте жодна сила не зламає, не подолає нас - українців, бо саме  «соборність» означає добровільне єднання людей на засадах свободи, демократії та взаємоповаги.    Соборність України – це святий і неперехідний символ єднання нації.
Роблячи висновки з подій минувшини, хочу сказати: незважаючи на жодні труднощі, борімося, відновлюймо Україну. І тоді осягнемо все, про що мріємо ми, про що мріяли тривалими століттями наші предки.

У нас одна країна і єдиним є прагнення зробити наші міста та села, їх мешканців  щасливими та заможними.
Вклоняюся усім захисникам та їхнім родинам за  мужність, звитягу та завзяту боротьбу за наше майбутнє і майбутнє наших дітей!

Щиро бажаю усім вам, вашим родинам здоров’я та благополуччя, Переможного миру й добробуту, мудрості і чуття єдиної родини.

З Днем Соборності !

Слава Україні!

Сільський голова                                                                                                                         Володимир ПЕТРИШИН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень