A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

До відома військовослужбовців та членів їх сімей

Дата: 03.02.2023 14:24
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

До відома військовослужбовців та членів їх сімей

Відповідно до Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432, особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності (далі - особи), можуть скористатися послугами із професійної адаптації.

На період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування дія цього Порядку та умов поширюється також на військовослужбовців (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовців військових прокуратур, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітників Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та членів їх сімей.

Професійна адаптація – заходи, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

У 2022 році послугами із професійної адаптації за кошти державного бюджету скористалися 45 осіб (26 учасників бойових дій, 2 постраждалі учасники Революції Гідності та 17 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України) на загальну суму 362,3 тис. гривень.

На заходи із здійснення професійної адаптації у 2023 році області з державного бюджету передбачено 1 022,4 тис. гривень.

Професійна адаптація осіб за робітничими професіями здійснюється шляхом професійної орієнтації, первинної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету суб’єктами освітньої діяльності, що мають право в установленому законодавством порядку на здійснення адаптації.

Професійна орієнтація осіб здійснюється обласними, міськими, районними і міськрайонними центрами зайнятості чи іншими установами у порядку, визначеному законодавством.

Для отримання послуг з професійної адаптації особа звертається до органу соціального захисту населення за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою в паперовій або електронній формі.

До заяви додаються:

копія (сканкопія/фотокопія) індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

копія (сканкопія/фотокопія) посвідчення (засвідчена підписом особи;

копія (сканкопія/фотокопія) свідоцтва про шлюб, для дітей - свідоцтва про народження (для членів сімей осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів сімей осіб.

Послуги з професійного навчання надаються особі одноразово в порядку черговості.

Професійна адаптація осіб з вищою освітою здійснюється шляхом:

- отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, підвищення кваліфікації, спеціалізації, у тому числі із скороченим строком навчання;

- отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (при цьому вартість такого навчання не повинна перевищувати п’ятнадцятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент вступу до закладу освіти).

Прийом на навчання для отримання іншої спеціальності на основі раніше здобутого особами освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра, бакалавра, освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, в тому числі за скороченим строком навчання, здійснюється згідно з умовами прийому до закладів вищої освіти у відповідному році.

Професійна адаптація осіб на курсах цільового призначення здійснюється на замовлення органу соціального захисту населення за навчальною програмою, затвердженою установою, що організовує відповідні курси, і погодженою з органом соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень