A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Епідситуація з СОVID-19 за тиждень

Дата: 06.03.2023 14:55
Кількість переглядів: 84

Епідситуація з СОVID-19 за тиждень.

 

На Прикарпатті кількість хворих на Covid-19 продовжує зростати і за останній тиждень зареєстровано 574 випадки захворювання (ріст на 35,4 % в порівнянні з попереднім тижнем). Середньообласний показник захворюваності на 100 тис. населення становить 42,0. Дітей захворіло 53, медиків – 13, летальних випадків серед дорослих – 4.

З 24 лютого по 3 березня в територіальних громадах зареєстровано випадки СОVID-19 (підтверджені методом ПЛР або швидкими тестами):

Богородчанська ТГ – всього 23 випадки (з них 5 - діти шкільного віку), проти 16 випадків за попередній тиждень. Захворюваність на 100 тис. населення становить 80,8. Всього у лютому СОVID-19 лабораторно підтверджено у 64 жителів громади, в т.ч. у 14 дітей.

Солотвинська ТГ – 19 випадків (з них 1 дитина) проти 12 за попередній тиждень. Захворюваність на 100 тис. населення становить 72,5. Всього у лютому СОVID-19 лабораторно підтверджено у 42 жителів громади, в т.ч. у 2 дітей.

             Старобогородчанська ТГ - 1 випадок, як і за попередній тиждень. За лютий зареєстровано всього 3 випадки.       

Дзвиняцька  ТГ – 2 випадки, на рівні попереднього тижня. За лютий зареєстровано всього 9 випадків.  

Ямницька ТГ – 10 випадків проти 19 за попередній тиждень. Захворюваність на 100 тис. населення становить 106,9. Всього у лютому СОVID-19 лабораторно підтверджено у 44 жителів громади, в т.ч. у 7 дітей.

Тисменицька ТГ – 23 випадки (1 летальний), за попередній тиждень – 9.    Захворюваність на 100 тис. населення становить 80,0. Всього у лютому СОVID-19 підтверджено у 46 жителів громади, в т.ч. у 3 дітей.

Загвіздянська ТГ - 6 випадків, за попередній тиждень – 1. Захворюваність на 100 тис. населення становить 103,2. За лютий зареєстровано 11 випадків.     

Угринівська ТГ - 1 випадок, за попередній тиждень – 0. За лютий зареєстровано всього 4 випадки.

Єзупільська ТГ - 2 випадки, на рівні попереднього тижня. У лютому зареєстровано 7 випадків СОVID-19.

Лисецька ТГ - 2 випадки, за попередній тиждень – 8. У лютому підтверджено СОVID-19 у 13 жителів громади.      

 

Також повідомляємо: вже у шістьох областях України циркулює новий штам коронавірусу «Кракен». Його виявили наприкінці січня у Сумській області, за останні 2 тижні його зафіксували у Закарпатській, Тернопільській, Одеській, Черкаській та Львівській областях.

За словами спеціалістів Центру громадського здоров'я, новий підвид коронавірусу Omicron хоч і переноситься легше, проте має здатність передаватися швидше. Це додатково навантажує медичну систему. Аби захистити себе та близьких радимо вакцинуватися та робити бустерні щеплення. Якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ, то одягайте маску та ізолюйтесь якомога швидше і обов'язково повідомте лікарю про свій стан.

Щеплення проти Covid-19 доступне для усього дорослого населення та дітей від 5 років.


 

                  

Завідувач відділення епіднагляду та

профілактики інфекційних хвороб

Богородчанського відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                 Надія ГЛУШКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень