Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

#МістоГероїв

Дата: 30.03.2023 09:43
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Річницю звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України буде відзначено рядом заходів та людиноцентричною медійною кампанією #МістоГероїв.

В рамках кампанії будуть відзначені не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України.

Основна мета – трансляція медійної кампанії #МістаГероїв через історії реальних народних героїв, які надихають, яким довіряють, які мотивують. Виявлення нових, раніше невідомих історій опору, оборони, захисту, партизанщини або волонтерства. А відтак – виявлення нових народних героїв, яких має знати вся країна. Тобто ми одночасно вшановуємо тих героїв, які вже загальновідомі публіці та паралельно озвучуємо нові імена визначних людей цієї війни. Говоримо також про ДСНС-ків, медиків, волонтерів.

Адаптація цих історій до різних платформ під загальним неймінгом #МістоГероїв, який є доповненням до офіційного статусу “Місто-герой України”.

Додаткова мета – надання особливо значення річниці визволення півночі країни та фіксація відзначення першої річниці. Поширення кампанії на ширшу аудиторію, в тому числі й іноземну.

Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

Впродовж місяця, від початку березня 2022 року було звільнено понад 1000 населених пунктів. І в кожному з них живуть наші герої, тож в річницю звільнення півночі України ми в першу чергу говоримо про людей про цілі #МістаГероїв.

Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім в світі, що Україна може перемогти у цій війні. Ми побачили самі, ЩО ми можемо. Світ побачив, що Росія значно слабше, ніж про неї думали, і робить великі помилки. Це було забезпечено усіма, хто захищав нашу державу і хто здійснив перші кроки по звільненню нашої території.

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України –звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Міста героїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили ближніх та вірили в Україну, а тому змогли перемагати.

Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на півдні, на землі і на морі, дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на півночі. Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на півночі.

Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24-го лютого. Відмічаємо зусилля усіх, хто захищав державу чи допомагав це робити. Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень